ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Nagy csata után hoztuk haza a 3 pontot

Közzétéve: 2022-11-04

Cimkék:  U 21

Nem igazán ment a hoki mostanság a DEAC junior csapatának; a vasárnapi összecsapás előtt kétszer kaptak egymás után négy gólt, a FEHA19 és Budapest Jégkorong Akadémia együtteseitől. Vasárnap a Vasas SC volt az ellenfelünk, a fővárosiak közvetlenül előttünk álltak a juniorok tabelláján.

A debreceniek kapuját ezen a találkozón Csibi Dávid védte. A mieink szakvezetői 3 soros játékban gondolkodtak, a sors azonban közbeszólt, Bartis lesérült az 1. harmad végén, így Sándor Bence és Takács Tamás is csatárszerepbe kényszerült. A debreceni szakemberek sok ütközést és bátor játékot kértek a játékosaiktól. Az 1. harmadban erősen nyomott a piros-kék együttes, de a mieink blokkjai és kemény ütközései rendre megállították őket. 08.46-nál Váraljai Ádám Gruff elé tálalt, a hátvéd kék vonalas bombája beakadt, megszereztük a vezetést. Az etap további része főleg mezőnyhokival telt el, előbb Révészt, majd Dindics-et küldték pihenőbe a játékvezetők, az állás azonban nem változott.

A 2. játékrész közepe táján Gruff került a büntetőpadra, a tavaly még Debrecenben játszó Tchaliov pedig a fórból kiegyenlített. A középső játékrészben kiegyenlítődött a játék, a vendégek továbbra is jól romboltak.

A 3. harmadot ismét Gruff alakítása fémjelezte; a debreceniek bekkje újra távolról kísérletezett és már a második találatát szerezte meg. 47.38-nál Ördög, majd 51.41-nél Kókai került a büntetőpadra, nehéz perceket éltünk át. A Vasas stábja 57.51-nél időt kért, lehozták a kapusukat is, de hiába!

A srácok kimondottan bátran és jól játszottak, különösen a védekező munkájuk volt kiemelkedő. Az összesített termésük 13 komoly blokkolás és 11 ütközés volt, amivel sikeresen gátolták meg, hogy az ellenfél végig vigye a támadásait. A kapura lövéseket a Vasas nyerte, többek között azért, mert a mieink jóval több időt töltöttek emberhátrányban.

Az egész csapat, valamennyi játékos dicséretet érdemel! A jók között is a legjobbak voltak; a 97,14 %-ot teljesítő Csibi Dávid, a két gólt vágó Gruff Kevin, valamint az elől-hátul rengeteget dolgozó Sándor Bence és Molnár Gergő! Az edzőket is elismerés illeti, most kezd kifizetődni az eddig elvégzett nagyon komoly fizikai fejlesztő munka.

 =Müller Károly=