ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | A meccs végére elfogyott az erő

Közzétéve: 2022-11-01

Cimkék:  U 18

Október 30-án ifi csapatunk a junior listavezető újpestiek ellen vívott bajnoki mérkőzést. A papírforma a vendégek előnyét vetítette előre, mindezek ellenére a srácok jól játszottak és a 2. harmad végéig döntetlenre hozták a találkozót.

A mieink hálóját Buda Márton védte. A debreceni gárda a 8. percben megszerezte a vezetést, Lusztig talált be az újpestieknek kapujába. A mieink sajnos, nem tudták huzamosabb ideig fenntartani az előnyt; Tóth Zoltánt 09.53-kor kiállították, az emberelőnyt azután Almás gyorsan kihasználta.  A 16. percben sikerült visszaszerezni a vezetést, Varga Máté volt eredményes. Az 1. harmadban jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki a vendégek, a debreceni alakulat azonban kiválóan védekezett, egy gólos vezetésükkel zárult a nyitó szakasz.

A 2. játékrész újpesti kiállítással kezdődött, de a 2 perces létszámelőny kihasználatlan maradt. Ezután gyorsan egymás után három debreceni kiállítás következett és egy ideig úgy tűnt, hogy megúszhatjuk a dolgot, de nem sikerült, 37.7-nél Almás kettős előnyből kiegyenlített. Az egyenlítés erősen megviselte a mieinket, ami a 3. harmad elején vált kézzel foghatóvá; 

42.17-nél Alijevic betörése végződött góllal, majd kevéssel utóbb Kerekes is betalált, ezáltal két gólos előnyre tettek szert. A harmad felénél Polónyi, majd Franyó kapott 2 perceket, ezzel a mieink kerültek dupla fórba; de már nem tudtak megújulni. 56.58-nál a debreceni szakvezetők időt kértek, lehívták a kapust is, de a nagy debreceni rohamok elmaradtak; 58.38-nál Almás üres kapus góllal beállította a végeredményt.

A jól kezdő debreceni csapat két harmadon keresztül erőn felül tartotta magát, de a 2. játékrész sorozatos kiállításai megtörték a fiúk lendületét és a meccs végén már nem volt erejük az újrakezdéshez.

Janne Jokinen a következő véleményt mondta a mérkőzésről.

„Az első két harmadban jól védekeztünk, 2-1-re vezettünk is, de amikor kaptunk egy emberelőnyös gólt, és az ellenfél feljött 2-2-re, az nem tett jót nekünk. A 3. harmadban 2 könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek, még erőjátékaink is voltak, de azt hiszem, elfogyott a benzin és végül nem tudtuk kiharcolni a győzelmet.”

2022. október 30. 14.40 Debreceni Jégcsarnok
U 18 166
DEAC Jégkorong Akadémia – Újpesti Jégkorong Akadémia 2-5 (2-1, 0-1, 0-3)
Gólszerzők
: Varga és Lusztig, illetve Almás (3), Alijevic és Kerekes

 =Müller Károly=