ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU25B | Megérdemelten nyertek a debreceni leányok

Közzétéve: 2022-10-18

Cimkék:  NU 25

Leány csapatunk vasárnap az idei első bajnoki meccsét játszotta le a NUB 25 Kelet B bajnokságban. Ellenfelük az FTC-Telekom együttese volt, akik a létszám, illetve a fizikai paraméterek dolgában egyaránt komoly előnyben voltak a jórészt kislányokkal felálló debreceni együttessel szemben. A másik nagy hátrányt a kapusposzton szenvedtük el, mivel nem lehetett benevezni Révész Zsuzsit, miután jégre lépett a felnőtt női válogatottban. Így került helyzetbe a 12 éves Kovács Rebeka, aki ügyesen mozgott a vasak között, de nem sokat takart a háló előtt.

A mérkőzés kezdetén a vendégek próbálták meglepni a debreceni védelmet, az újonc kapust különösen. Ez részben sikerült is nekik, alig több, mint egy perccel a korongbedobás után Dely góljával vezettek a zöld-fehérek. A harmadban ezután végig a mieink domináltak, 21 lövést küldtek kapura, de kiegyenlíteni nem sikerült.

A 2. játékrészben folytatódott a vendégkapu ostroma. 31.39-nél az ellenfél kapust cserélt, Pallai helyére Dalmadi érkezett a jégre. Néhány másodperccel utóbb Bereczki Dóra jól eltalált lövéssel felavatta a cserekapust. Ezt követően kétszer is emberhátrányba kényszerültünk, de jól működött a mieink védelme, az FTC nem tudta átvenni a vezetést.

46.54-nél Juhász-Berencsi Luca korcsolyázta le a vendégeket és megszerezte a mieink vezető találatát. Ugyanebben a játékmegszakításban az FTC időt kért, de nem tudtak változtatni az álláson, ami nem csoda, hiszen a hátralévő időben kétszer is emberhátrányba kerültek. A mieinknek a vezetést sikerült stabilizálni és megőrizni a találkozó végéig.

A találkozó elejétől fölényben játszottak a debreceni lányok és megérdemelten győztek a fővárosi együttes ellen. A csapat október 30-án a Jégoroszlánok ellen lép majd jégre. 

A vasárnapi győzelmet Dancsfalvi Norbert vezetőedző értékelte.

„Az első meccsen megszületett az első győzelmünk is. De ami ennél is fontosabb, az a mutatott játék képe és a küzdeni akarás. Mindenki élt a szűk keret miatt adódott lehetőségével, mindenki jól játszott, nagy szívvel és kevés egyéni hibával. Remélem, még sok, ehhez hasonló élményben lesz részünk. Gratulálok a lányoknak!”

2022. október 16. 14.45 Debreceni JégcsarnokNU25 B 9 
Debreceni HK – FTC- Telekom 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
Gólszerzők
: Bereczki és Juhász-Berencsi, illetve Dely

 =Müller Károly=