ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Nehezen feledhető vereség

Közzétéve: 2022-10-13

Cimkék:  U 21

A Vasas csapata felett aratott szép győzelem után, junior együttesünk vasárnap Újpestre látogatott. Számítottunk arra, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, elegendő, ha arra hivatkozunk, hogy a játékoskeretünk közel sem volt teljes, különböző elfoglaltságok miatt 4-5 meghatározó emberünk is hiányzott.

A mérkőzést Antek Tamással a kapunkban indítottuk el. Az 1. harmad nagyon rosszul kezdődött, a 3. percben két gólt kaptunk, Hrabák Milán, illetve Laskawy talált be. A 4. és az 5. percben előbb az UTE, majd a mieink fogyatkoztak meg, az állás azonban nem változott. A sokat támadó lilák a 15. percben Szilassy góljával növelték az előnyüket, majd az etap végén Cseh is beköszönt, négy góllal vezetett a hazai csapat. A szünetben Alexey Kosourov megpróbálta felzárni a csapatát, kapust is cserélt, Antek Tomit Csibi Dávid váltotta. 

A 2. játékrészre jóval harcosabb felfogásban jöttek ki a debreceni srácok. Az első újpesti kiállítás lepergett, a 26. percben viszont Szalmás értékesített egy emberelőnyt. A 27. percben Takács használt ki egy újpesti kiállítást, Ördög két percét pedig kivédekeztük. A 33. percben Szabó Dávid meglőtte a második gólunkat, ezzel megnyertük a 2. harmadot. 

A 3. szakaszban Hrabák Farkas révén a lila-fehérek szerezték az első gólt.  A 43. percben a játékvezetők Bartókot vitték ki, Horváth pedig kihasználta az emberfórt. A 43. perc eseménye Kókai kiállítása volt, melyet hamarosan Szeferinkin két perce követte, dupla hátrányban is játszottunk. 45.38-tól kezdődően percenként jöttek sorban a kiállítások; előbb két újpesti, majd egy debreceni 2 perces. Az 52. minutában Királyfalvi szerzett gólt, majd Cseh aknázta ki Dorogi kisbüntetését. Az utolsó percek ideges hangulatban teltek el, bizonyára már korábban is gyűjtögették a felek a muníciót. 59.54-nél aztán egymásnak is ugrottak az erős emberek, jobbára 2 perces kisbüntetésekért. Szalmás 60 perc után is folytatni akarta a bunyót, a meccs végeztével még kapott egy 20 perces nagybüntetést.

A csapatsportok világában közismert tény, hogy a jó kezdés beugró az eredményes végkifejlet felé, ahogyan az is egyértelmű, hogy a hokiban egy jól képzett, erős ellenféllel szemben 4-5 gólos előnyről alig van lehetőség a különbség eltüntetésére. Bízunk abban, hogy junior csapatunk belátható idő belül nem kerül hasonlóan áldatlan helyzetbe és rövid úton bebizonyítja, hogy ez a vereség kisiklás volt csupán!

Alexey Kosourov, akit komolyan megviselt a nagy arányú vereség, a következőket állapította meg.

„Az 1. etap során kerestem a csapatomat a jégen, de többnyire csak egyéneket találtam. A kapusteljesítmény sem volt eget verő, és a harmadban végig gond volt a társaság hozzáállásával. A legelején egy perc alatt két gólt kaptunk, azután még kettőt a harmad második részében, ami szinte sokkolta a srácokat, mentálisan rossz pozícióba kerültek, alig sikerült őket egyben tartani. Az első szünetben kénytelen voltam kapust cserélni, majd elmondtam, hogy nincs vége a világnak, még meg lehet az állást fordítani. A 2. játékrészre más mentalitású együttes érkezett a jégre, többet lőttünk kapura, mint az ellenfél és 2-1-re megnyertük a harmadot. Jobban játszottunk, Csibi Dávid is jól védett. A 2. szünetben minden játékos személyre szabott fel adatot kapott. Végrehajtani azonban nem sikerült, főleg azért, mert sok (16 percnyi) kiállítást ítéltek ellenünk. Az UTE rá is játszott erre, provokálták a játékosainkat. Természetesen nem a játékvezetésen ment el ez a mérkőzés. Szeretném a csapatból kiemelni Váraljai Ádámot, aki élt a neki juttatott lehetőséggel, sokat blokkolt, még elvetődve is, egy szóval példamutató módon dolgozott. Sajnos, lehangoló vereséget szenvedtünk, de nagyon sok meccs van még hátra a bajnokságban, megpróbáljuk sok munkával kiköszörülni a csorbát!”

2022.10.09. 18.45 Újpesti Jégcsarnok
U 21 22
Újpesti Jégkorong Akadémia – DEAC Jégkorong Akadémia 9-2 (4-0, 1-2, 4-0)
Gólszerzők
: Cseh (2), Hrabák M., Laskawy, Szilassy, Szalmás, Hrabák F., Horváth és Királyfalvi, illetve Takács és Szabó D.    

 =Müller Károly=