ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | A második harmad végéig szoros volt a meccs

Közzétéve: 2022-10-12

Cimkék:  U 18

Egy nappal a Budapest Jégkorong Akadémia elleni bravúros győzelem után, ha lehet, még keményebb ellenfél, a FEHA19 csapata érkezett vasárnap Debrecenbe. Papírforma szerint a vendégcsapat volt az esélyesebb, de szombaton a srácok nagy önbizalommal vetették magukat a küzdelembe, így a szurkolók bíztak a jó folytatásban.

A székesfehérváriak ellen Buda Márton állt a vasak közé és jó védésekkel mutatkozott be. A mérkőzés kezdetén főként a mezőnyben folyt a játék. A vendégek játszottak enyhe fölényben, de jól működött a mieink védekezése. 03.15-nél Palla Maximilián, 05.03-nál Kovács Soma kapott két percet, 3 az 5 ellen kellett védekezni, de a srácok ezt is megoldották. 07.49-nél Csanády ültették ki palánkra lökésért. Ebben a hátrányban sem kaptunk gólt, a 11. percben viszont már nem tudtunk hárítani, Járossy kanyarodott fel a bal oldalról, majd visszalőtte a pakkot az ellenkező sarokba. A következő percekben többen is ellenfelükre akadtak, a 12. percben a fehérváriak közül előbb Schubert, majd Rákosi kapott rövid pihenőt, ezután Tóth Benedek és Erdősi összecsapása ért 2-2 percet a játékvezetőknél. 18.11-nél Csanády korcsolyázta le a vendégek hátvédjeit, elmozdította a kapust és a hálóba lőtt. Az utolsó másodpercekben még kialakult egy tolongás a vendégkapu előtt, de nem szereztünk újabb gólt, döntetlennel zárult az első etap.

A 2. játékrészben folytatódott a gyors, kiegyenlített hoki. 27.47-nél Rákosi és Rózsa Ákos keveredett nézeteltérésbe, a küzdelem pedig 4 a 4 ellen folytatódott. A 29. percben a vendégek közül Balogh Ádám ült ki, a mieink pedig kihasználták az emberfórt; a 20 perc legelején Czecze és Balogh Áron vezetett szép kontratámadást, utóbbi nagy gólt lőtt a keresztvas alá. 33.07-nél egy 2 az 1 elleni szituációból Németh egyenlített, majd 35.40-nél Túri góljával fordított a FEHA. A 36. percben Süveg, majd kevesebb, mint 3 perccel utóbb Pál is megismerkedett a debreceni büntetőpaddal. A mieink hajtottak az egyenlítésért, de ez végül nem sikerült.

A 3. harmadban a vendégek elkezdték lassítani a játékot, a debreceniek pedig sajnos, partnerek voltak ebben.  Mind a két kapu előtt több helyzet is kialakult, de a vendégek előtt adódtak a nagyobb lehetőségek. A mieinknél gond volt a befejezésekkel, mivel azonban támadnunk kellett, kinyíltunk hátul, ezt 48.36-nál Molnár vette észre és egyéni akcióból megszerezte a fehérváriak negyedik találatát. Úgy látszott, hogy elfáradtak a mieink és/vagy az önbizalmuk is erősen megfogyatkozott. Így eshetett meg, hogy 54.29-nél Fekete, majd nem sokkal később Németh is egyéni akcióból szereztek gólt.

A 2. harmad végéig szoros volt a találkozó és 2-1-re még mi vezettünk. Sajnos, negyedik, üres kapus találat elvette a srácok játékkedvét és csak kötelességszerűen mentek előre. A társaság a 35. percig szépen helyt állt, de azt ideje megtanulni, hogy mindig 60 percig kell küzdeni, mert az ellenfél minden adódó alkalmat megragad és büntet.

Janne Jokinen vezetőedző kritikusan fogalmazott.

„Ez a meccs sokáig szoros volt, de aztán kaptunk néhány szerencsétlen találatot kipattanóból. Miután az ellenfelünk megszerezte a negyedik gólját, mentálisan nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy a győzelemért küzdjünk. A 3. harmadban kiábrándítóan játszottunk.”

2022.10.09. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
U 18 157
DEAC Jégkorong Akadémia – FEHA19 2-6 (1-1, 1-2, 0-3)
Gólszerzők: Csanády és Balogh Á., illetve Németh (2), Járossy, Túri, Molnár és Fekete

 =Müller Károly=