ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Nem indult jól a junior alapszakasz

Közzétéve: 2022-09-29

Cimkék:  U 21

Szeptember 28-án, szerdán este junior korosztályos csapatunk megkezdte a bajnoki idényt. Ellenfelük a DVTK Jegesmedvék Akadémia együttese volt, a szomszédvár képviselője, akikkel a mieink más korosztályokban is rangadó meccseket szoktak játszani. Az „örök” vetélytársak most is egymásnak feszültek, a keménység, a gyakran azon is túlmutató felfokozott érzelmi töltés érezhető volt ezúttal is. A két csapat készültségi szintje eltért egymástól, a mieinknek meghatározó játékosokat kellett nélkülözniük, míg a miskolciak új légiósokat és Erste Ligásokat vonultattak fel.

Az 1. harmad a Jegesmedvéké volt, a vendégek sokat támadtak és Illés révén már az 5. percben betaláltak. A mieink támadó játéka „volt jobb”, ebben szerepet játszott, hogy előbb Karda, majd Domán ült ki két percre, Antek azonban tartotta hátul a csapatát.

A 2. játékrészt elején ott folytatták a küzdő felek, ahol az előző harmadban abbahagyták, 20.25-nél Trozsák növelte a miskolciak előnyét. A 7. percben Bartók nagy szólót vágott le, sajnos, a lövésre elfogyott az ereje. A harmad fele táján Illés lőtt vasat, a felpattanó korong kis híján beesett a hálónkba. A félidő táján kezdtünk éledezni, a vendégkapusnak többször is akadt dolga. 33.38-nál szépítettünk, Révész váratlan lövése kötött ki a felső sarokban. Támadásban maradtak a mieink, Szabó szlalomozott a miskolci harmadban, majd Bartók jó átadásából Dorogi egyenlített. Sajnos, az egál nem volt hosszú életű, a 37. percben Sánta révén újra a vendégeké volt az előny. Röviddel később Molnár Márkot küldték le, az emberelőnyt szép akció végén Bartók használta ki. A játékvezetők hosszasan videóztak, majd végül megítélték a találatot. 39.05-nél Kardát felszerelés gondok miatt kiállították 2 percre, majd fél perccel a harmad vége előtt Popov is a büntetőpadra került.

A 3. harmad elején keményen támadott a debreceni csapat, gól azonban az emberelőnyben sem született. A 45. percben Szalay takarásból kapura küldött próbálkozása beakadt, a mieink oldalán Gruff lépett ki ígéretesen, de a lövésre elfogyott az ereje. A 48. percben Süket Bálintra fújtak rá egy kisbüntetést, egy perccel utóbb Szalay a kapuvas mellől talált be, két góllal elhúzott a vendégcsapat. A mieink küzdöttek az egyenlítésért, ám ehhez ki kellett nyílni hátul, Galajda pedig kihasználta a lazább őrizetet.

Az 1. harmadban alig volt értékelhető támadása a mieinknek, a Jegesmedvék elhúztak, de a 2. játékrész végére sikerült utolérni őket. A záró etapban többet támadott a debreceni legénység, de a vendégek ügyesen használták ki a védelmünkön mutatkozó réseket. A srácok nem a legjobb összeállításban léptek a jégre, ellentétben a megerősített miskolci együttessel. Ebben a felállásban végül felülkerekedtek a Jegesmedvék, a mieink nem bírták 60 percig a meghatározó játékosaik hiányát.

Vezetőedzőnk, Alexey Kosourov az első harmad után, az öltözői megbeszélésen igyekezett megnyugtatni a játékosait, akik eléggé stresszesek voltak a nyitó harmadban. Finomított a taktikai utasításokon is. Jóval több kapura lövést kért a legénységétől, valamint hatékonyabb fizikai munkát, ami nem azonos a fölösleges keménykedéssel. A meccs végén elismeréssel szólt a srácoknak a 2. harmadban nyújtott teljesítményéről. Összességében úgy foglalt állást, hogy az első harmadtól eltekintve a srácok jól hokiztak, de nem voltak eléggé gólra törőek és túl sok volt a fölösleges kiállítás.

2022. szeptember 28. 18.40 Debreceni Jégcsarnok
U 21 13
DEAC Jégkorong Akadémia – DVTK Jegesmedvék Akadémia 3-6 (0-1, 3-2, 0-3)
Gólszerzők
: Révész, Dorogi és Bartók, illetve Szalay (2), Illés, Trozsák, Sánta és Galajda

 =Müller Károly=