ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Megnyerték pénteki felkészülési meccsüket a juniorok

Közzétéve: 2022-09-26

Cimkék:  U 21

Szeptember 23-án, kora délután felkészülési mérkőzést rendeztek Debrecenben, ahol junior csapatunk a DVTK Jegesmedvék együttesével találkozott.

A találkozó elején váltakozó játékot láthattak a nézők. Gyorsan kivédekeztünk egy emberhátrányt, az 5. percben azonban Csíki vezetést szerzett a vendégcsapatnak. A hazai gólra a 15. percig kellett várni, ekkor Nyisztor találata meghozta az egyenlítést. A 10. percben a Jegesmedvéktől Csikit állították ki fogás miatt. A mieink gyorsan felálltak a miskolciak védőharmadában, egy balról eleresztett lövésünk kipattant, Borbát azonban résen volt és a DVTK hálójába vágta. A harmad hátralévő részében mind a két kapu gyakran forgott veszélyben. A 39. percben Süket kapott 2 perces kisbüntetést, ami áthúzódott a következő harmadra.

A 2. játékrész elején egalizáltak a miskolciak, a gólt Barkó szerezte. Ezután két kisbüntetést is összeszedtünk, előbb Váraljai, majd a 10. percben Nyisztor került a büntetőpadra. A 9. percben korongot szereztünk a DVTK védekező harmadában, ajtó-ablak helyzet alakult ki, de végül mentettek a miskolci védők. Fél perc múltán hasonló helyzet adódott a mieink ketrece előtt, ezt azonban Szalai gólra váltotta. A 6. percben Petkó és Bartis akaszkodott össze, mind a két játékos 2 percet pihenhetett a büntetőpadon. Az 5. percben a mieink elcserélték magukat, túl sok játékosunk tartózkodott a jégen. Alig telt le a csapatbüntetés, egy perccel a harmad vége előtt Kókait is leküldték, de mind a két hátrányt sikerült kivédekezni.

A 3. etap elején a mieink nekiugrottak az ellenfelüknek, 18.46-nál egalizáltuk az állást, a találatot Szabó Dávid jegyezte. Alig több, mint 20 másodperccel később 5 az 5 ellen felálltunk a vendégek védekező zónájában, Sándor Bence kék vonalas bombája beakadt, átvettük a vezetést. A mérkőzés végén is akadt még gólhelyzetünk, de nem sikerült betalálni. A találkozó utolsó 10 percében Nyisztor, majd Süket is kiült, további gólok azonban egyik részről sem születtek.

"A jól sikerült első harmadot követően a srácok teljesítménye visszaesett, a következő harmadot el is veszítették. A 3. harmadra azonban összekapták magukat és két gyors góllal a javukra fordították a mérkőzést. A találkozót értékelve Alexey Kosourov vezetőedző kijelentette, hogy javarészt elégedett a mutatott játékkal. Véleménye szerint, a srácok betartották a taktikai utasításokat, fizikai téren felülmúlták az ellenfelüket. Nem volt viszont megelégedve a 2. harmadban mutatott játékkal és szóvá tette a fölösleges, buta kiállításokat is, amelyek okán sok időt töltöttünk emberhátrányban.”

2022. szeptember 23. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
U 21-es felkészülési mérkőzés
DEAC Jégkorong Akadémia – DVTK Jegesmedvék 4-3 (2-1, 0-2 , 2-0)
Gólszerzők: Nyisztor, Borbát, Szabó és Sándor B., illetve Csíki, Barkó és Szalai

 =Müller Károly=