ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Nyerhető meccset veszítettünk el

Közzétéve: 2022-09-26

Cimkék:  U 18

Ezen a hétvégén is folytatódott ifi együttesünk ICEJL csapatok elleni mérkőzéssorozata, a mieink ezúttal az Eishockey Akademie Oberösterreich (EAO) U 18-as korcsoportjával mérték össze az erejüket. Óvatos optimizmussal tekintettünk a találkozó elé, mivel a szombati ellenfelünk nem tartozik az osztrák liga sztárcsapatai közé. Bizakodtunk tehát abban, hogy a srácok megszerzik első pontjaikat az osztrák vetélytársakkal szemben.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, az első percekben jobbára csak kóstolgatták egymást. Közepes iramban zajló mezőnyjáték dominált, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben.  A 9. percben Rózsa Ákost állították ki, de a felsőausztriai csapat nem jelentett gólveszélyt Gergely kapujára. A 12. percben Hofer ült ki, de a mieinknek sem ment a góllövés, az óriás termetű kapuvédő, Reder mintha megbabonázta volna a srácokat. 14.54-nél Vakhabov váratlan lövése meglepte Gergelyt, vezetett az osztrák együttes. A srácok nyomást gyakoroltak az ellenfélre, de Reder mindent megfogott és az osztrák mezőnyjátékosok önbizalma pedig egyre növekedett. 19.51-nél egy vendéglövés az egyik debreceni hátvéd háta mögött landolt, Hofer ellőtte takarásból, két gólos vendégvezetéssel zárult a harmad.

A 2. játékrész eleje az első harmadban látottakhoz hasonlóan alakult. Előbb Hofer, majd Vimmer ült ki, de mindkét hátrányt kivédekezték a vendégek, éppen úgy, mint az ellenfél Domán kisbüntetését. A 9. percben a szomszédok megléptek szólóban, Gergely ismét nagyot hárított. 34.28-nál Sperl ugrott ki egy lecsorgó koronggal és harmadszor is betalált. A 2. szakaszban mind a két csapat feledhetően hokizott, palánkdöngetés, csapkodás és pontatlan passzok voltak a játék jellemzői.

A 3. harmad elején rákapcsolt a debreceni együttes, jóval többet lőttek kapura, mint az ellenfél és hosszú percekre nyomás alatt tartották őket. 55.48-nál Czecze nagy bombája kikötött az osztrák kapu hosszú felső sarkában. Kevesebb, mint 3 perccel a meccs vége előtt a DEAC JA időt kért és Janne Jokila lehozta a kapusunkat is. Sajnos, egyenlítésre már nem futotta az időből, pedig a srácok vehemensen támadtak a legvégén.

A debreceni együttes balszerencsés gólokkal került hátrányba, mindezekért nagy kár volt, hiszen nyerhető mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Ha a találkozón a mieink olyan hokit produkálnak, mint tették azt a szépítő gólunk után, azzal akár három pontot is szerezhettek volna.

2022.szeptember 24. 15.00 Debreceni Jégcsarnok
EBJL
DEAC Jégkorong Akadémia – EA Oberösterreich 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)
Gólszerzők
: Vakhabov, Hofer és Sperl, illetve Czecze 

 =Müller Károly=