ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Nehéz meccsek a hétvégén

Közzétéve: 2022-09-22

Cimkék:  U 18

A DEAC Jégkorong Akadémia ifi csapata nehéz meccseket vívott a hét végén; szombaton délután az Okanagan HE, vasárnap pedig a Red Bull Salzburg együttesével találkozott. Az idény kezdetén járva, különösen nehéz volt akárcsak megtippelni is, milyen játékerőt képviselnek az osztrák csapatok, de ismerve nyugati szomszédunk jégkorong-kultúráját, biztosak lehettünk abban, hogy kemény küzdelmek várnak a mieinkre. Az Okanagan HE a 3. helyet foglalja el csoportjuk tabelláján, a Red Bull Salzburg ugyanitt az ötödik, megállapítható tehát, hogy élcsapatok látogattak a Debreceni Jégcsarnokba.

Nagy iramú, kemény játékkal indították a mérkőzést a küzdő felek. A St. pölteni együttes már a 4. percben betalált Gamper révén, ezt követően viszont gól nem esett, oda-vissza hullámzott a játék, mindkét együttes gyors és kemény játékra törekedett. 18.41-nél emberelőnybe kerültünk, ám ezt nem sikerült kihasználni.

A 2. játékrész elején Gönczi Gergő került a büntetőpadra, a hátrányt azonban kibekkelték a debreceni védők. 28.52-nél Pohjamo megszerezte csapata második gólját. Ezután a sorainkban némi zavarodottság ütötte fel a fejét, a 31. percben Kazsmer, a 32. minutában Mateas volt eredményes. A 34. perc táján emberhátrányba kerültünk, azonban Révész Levente 35.49-nél így is szépíteni tudott. A gól után a debreceni stáb kapust cserélt, Buda Mártont Gergely Hunor váltotta a vasak között. Sajnos, az ellenfél így is képes volt a válaszra, 38.20-nál Gamper már a második találatát szerezte. 

43.11-nél ismét érkezett Révész Levi és szép egyéni akcióval feljebb zárkóztatta a csapatát. A mérkőzésnek azonban még nem volt vége, a 47. és az 56. percben Stoyanov is meglőtte maga góljait, beállítva ezzel a végeredményt.

A két csapat találkozója nagy küzdelmet hozott. Az Okanagan HE 43-17-re nyerte a kapura lövéseket, ami világosan mutatja a fölényüket. Így is megállapíthatjuk azonban, hogy a meccs sorsát jórészt a három perc alatt bekapott három gól döntötte el, ennek híján a találkozó történései másként is alakulhattak volna. A srácok mindenképpen dicséretet érdemelnek, mivel mindent előhúztak a tarsolyukból, ami benne volt és az utolsó pillanatig küzdöttek.

Janne Jokila vezetőedző a következőket jegyezte meg a mérkőzéssel kapcsolatosan.

„Mentálisan nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy a győzelemért játsszunk. Túl sok csatát veszítettünk, és a munkamorál sem volt elég jó.”

2022. szeptember 17. 15.30 Debreceni jégcsarnok
ICEJL
DEAC Jégkorong Akadémia – Okanagan HE 2-7 (0-1, 1-4, 1-2)
Gólszerzők: Révész (2), illetve Gamper (2), Stoyanov (2), Pohjamo, Kazsmer és Mateas  

 

Vasárnap délben a patinás Red Bull Salzburg U 18-as együttese vizitált Debrecenben. A házigazda akadémisták soraiban különösebb változások nem történtek, azon kívül, hogy ezúttal Gergely Hunor kezdett a debreceni kapuban.

Oda-vissza hokival indult a mérkőzés, az RBS dominálni akart, de ez az elején nem igazán jött nekik össze. A srácok lassacskán átvették a tempójukat, és ügyesen védekeztek. Fehér Ádámot a 10. percben kiállították, de a hátrányt sikerült kivédekezni. A 13. percben vezettünk egy jó kontrát, és nem hiányzott a befejező lövés sem. 14.33-nál Simovic-ot küldték a büntetőpadra, majd Kessler és Domán Péter következett. A 15. perc táján üresben léptek ki az RBS csatárai, Gergely nagyot fogott és még egy szólót is hárított a harmad legvégén.

A 2. harmad legelején Kessler egyéni akcióból megszerezte az RBS első találatát. Nem sokkal később ajtó-ablak helyzet maradt ki a mieink előtt, a nézőtérről nem lehetett pontosan megállapítani, hogyan pattant kifelé a játékszer… A harmad feléhez közeledve először Gönczi, majd Tóth és Domán kapott két perces kisbüntetést. A srácok elszántan védekeztek, de a vendégek emberelőnye góllá érett; McGovern első lövése még kipattant, ám az ismétlés már utat talált a mieink hálójába. A 34. percben előbb szimpla, majd dupla fórba kerültünk, a kettős előnyt sikerült is kihasználni; 34.51-nél Domán szép egyéni akció végén szépített. A 2. etap végén keményen támadott az RBS, Gergelynek többször is bravúrra volt szüksége az eredmény tartásához.

A 43. percben Szűcsre fújtak rá egy magas bot használatot, de újabb Gergely-bravúrok árán szoros maradt a mérkőzés. A meccs végén az egyenlítésért támadtak a mieink, az akciókat azonban nem sikerült jó lövésekkel befejezni. A védelem viszont a korábbiakhoz képest jobban kinyílt és 57.35-nél egy kontrából Kessler bebiztosította a Salzburg győzelmét.

Az előző napi teljesítményhez képest jobban hokiztak a mieink és végig szorosan, egy gólos előnyön tartották az osztrák fiatalokat. Nem egyszer kevés hiányzott akár a fordításhoz is, de túl sokszor, kilenc alkalommal kellett emberhátrányban védekezni és a lövőformánk is ingadozott. A srácok végig tapadtak az ellenfélre, bátran és keményen hokiztak, amiért dicséretet érdemelnek. 

Janne Jokila vezetőedző röviden értékelte a mérkőzést.

„Keményen harcoltunk és megvoltak a lehetőségeink arra, hogy több gólt szerezzünk, ám ezek nem jöttek össze. A jövőben mindig a csapatra kell gondolnunk, nem csinálhatunk fölösleges, buta kiállításokat. Jó dolog volt, hogy a   győzelemért küzdhettünk.”

2022. szeptember 18. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
ICEJL
DEAC Jégkorong Akadémia – Red Bull Salzburg 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
Gólszerzők
: Domán, illetve Kessler (2) és McGovern 

 =Müller Károly=