ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | A mérlegünk egy vereség és egy győzelem

Közzétéve: 2022-09-21

Cimkék:  U 16

 A csoportból való továbbjutásáért játszott az U 16-os csapatunk szombaton Székesfehérváron. A házigazdák elleni első találkozónk 14.10-kor kezdődött, míg a Fradi elleni második 16.40-kor. Akkor mutatkozott esély a továbbjutó pozíció megszerzésére, ha nyerjük mind a két meccsünket.

Az 1. harmadban érdekesen rajzolódtak ki azerőviszonyok, a 7. percben már az ellenfél vezetett, bár a mieink jóval többet támadtak és kétszer annyit lőttek kapura (10-5), mint az ellenfél.

A 2. játékrészben még nagyobb fölényt harcoltunk ki, a lőlap 21-1-et mutatott az időszak végén. Az első öt percben előbb Kuti Balázs, majd Máthé Miklós is beköszönt, biztosnak tűnt a győzelem. A 40. percben a debreceni csapatban kapuscsere történt; Révész Zsuzsa helyére Asztalos Péter Barnabás érkezett a jégre.

A 3. harmadban lanyhult a figyelmünk, hiába volt ez a harmad is a miénk; Farkas és Horváth Nikol góljával már a fehérváriak vezettek. A játékrész vége felé jött Kiss Máté egyenlítése, de az utolsó perc végén Farkas eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Sajnálatos módon, 49-14-es kapura lövési mutatót produkálva, vezető állásból veszítettek a mieink, úgy, hogy a negyedik hazai gól után a meccs végéig mindössze 13 másodperc volt hátra. Ettől szép és ugyanakkor igazságos is a jégkorong. Akik végig játszották ezt a meccset, azok reméljük, okulni fognak belőle!

Berta Ákos, a csapat vezetőedzője kritikusan értékelte a találkozót.

„A mérkőzés első két harmadában a kimaradt ziccerek és a felesleges kiállítások megbosszulták magukat, így a végén a hazaiak meg tudták fordítani a mérkőzést. Az ellenfél szimplán jobban akarta a győzelmet, ezért többet is tettek érte. Számunkra pedig nagy tanulság, hogy a mez felvételéért és egy kis korcsolyázgatásért nem jár semmilyen jutalom egy jégkorongmeccsen.”

2022. szeptember 17. 14.10 Székesfehérvár
U 16 14
DEAC Jégkorong Akadémia -Ifj. Ocskay G. JA 3-4 (0-1, 2-0, 1-3)
Gólszerzők: Kuti B., Máthé és Kiss, illetve Farkas (3) és Horváth N. 

 

Magabiztosan nyertünk az FTC ellen

 

A csoportmeccsek délutáni szakaszában az FTC volt a mieink ellenfele. A tavalyi szezonban több korcsoportban is győztünk ellenük, de egy éppen kezdődő idényben mindez keveset számít.

Az 1. harmadban gólok egyik oldalon sem estek, kevés volt a kijátszott helyzetek száma is. 7-7 volt a kaput eltaláló lövések száma, ami azt is jelzi, hogy nem volt túlontúl parázs mérkőzés.

A 2. játékrészben lényeges különbség mutatkozott a résztvevők között; a debreceniek többet támadtak és többször vették célba a kaput. A 22. percben Szűcs góljával megszereztük a vezetést, amelyet a harmad legvégén Orbán találatával egyenlítettek ki a zöld-fehérek. A 46. percben Csóka, míg az 57. minutumban Semsey-Bakó talált be, utóbbi ezzel beállította a meccs végeredményét. 
A debreceni legénység első és harmadik gólja egyaránt emberelőnyből esett. A kapukban két ifjú hölgy próbálta megnehezíteni a fiúk dolgát; ez Révész Zsuzsának sikerült jobban, ő 94,74 %-os hatékonyággal dolgozott, míg Regine Carlotta 88,89 %-ot produkált. Egyébként figyelemre méltó, ahogyan a debreceni különítmény magához tért az utolsó másodpercekben elveszített első meccs után.

Berta Ákos vezetőedző így vélekedett a találkozóról.

„A második mérkőzésbe sokkal nagyobb akarattal álltak bele a játékosok, ami meglátszott a játékukon is. Sok helyzetet teremtettek, hátul figyeltek azokra a dolgokra, amiket megbeszéltünk, így talán az eddigi legelfogadhatóbb teljesítményt tették ki a jégre. Még mindig nagyon sok figyelmetlenség és helytelen automatizmus irányítja a játékunkat, amit időbe telik a helyes mederbe terelni. De a srácok a mai mérkőzésen bebizonyították, hogy az akarat és az elszántság előbb-utóbb kifizetődik, ami ebben az esetben győzelmet ért.”

2022. szeptember 17. 16.40 Székesfehérvár 
U16 16
FTC-Telekom – DEAC 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
Gólszerzők
: Szűcs, Csóka és Semsey-Bakó, illetve Orbán

 =Müller Károly=