ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Két játéknap, két győzelem

Közzétéve: 2022-09-20

Cimkék:  U 21

Junior együttesünk két győzelemmel zárta a hét végét; pénteken a Ferencváros, szombaton pedig a DAB csapata ellen nyertek a mieink és ezzel biztosították a helyüket a hazai juniorok elitjében.

Az FTC ellen közepes iramú, váltakozó játékkal indult az első harmad. A 3. percben Váraljai Ádám kapott egy kisbüntetést, de alig 20 másodperccel később mégis a mieink szereztek vezetést, Molnár Gergő lekorizta a vendégek védelmét és a hálóba lőtt. A 6. perc elején növeltük az előnyünket; Nádasy húzott el a jobb oldalon, keresztpasszát a jól érkező Ördög értékesítette. 06.53-nál Karda bekotort egy kipattanót, majd 12.14-nél újra Ördög volt eredményes. A 14. percben Pella szépített egy kontra végén. Gólgazdag első harmadot láthatott a közönség, ez alatt végig a debreceniek voltak fölényben.

A 2. játékrész jóval kevesebb találatot hozott. A 27. percben a harmadunkba belépő Hegedűs lőtt nagy gólt, a következőre azonban a 34. percig kellett várni; számos kimaradt helyzet után a kapuvasnál helyezkedő Nyisztor vágott be egy középre adást.

A 3. etap elejére már nem maradt több kérdés, az 57. percben azért Szeferinkin még értékesített egy helyzetet, majd 59.14-nél a vendégcsapat időt kért. Hat másodperccel később Nyisztor verte be az ide-oda pattogó korongot a Fradi kapujába, beállítva ezzel a végeredményt.

Az első harmad négy debreceni találatot hozott, amivel lényegében kialakult a mérkőzés végeredménye is. Az akadémisták végig nyomás alatt tartották az ellenfelet, akik nem tudtak igazán komoly ellenállást kifejteni. Bár a játék képe közel sem volt még hibátlan, a debreceni srácok ilyen arányban is megérdemelten nyertek.   

2022. szeptember 16. 15.30 Debreceni Jégcsarnok
U 21/4.
DEAC Jégkorong Akadémia – FTC-Telekom 7-2 (4-1, 1-1, 2-0)
Gólszerzők: Ördög (2), Nyisztor (2), Molnár G., Karda és Szeferinkin, illetve Pella és Hegedűs

Másnap, szeptember 17-én új ellenfél érkezett a Debreceni Jégcsarnokba, a Dunaújvárosi Acélbikák junior együttese. Mivel az újvárosi fiatalok mindössze 10+2 fős létszámmal álltak ki erre a meccsre, úgy látszott, hogy nem lesz túl nehéz dolga a mieinknek. Akik netán erre fogadtak volna, azok jó nagyot buktak; a végig nagy elánnal játszó vendégcsapatot csak szétlövésben tudták maguk alá gyűrni a debreceniek. 

Az 1. játékrészt egy cserét kivéve az ellenfél harmadában töltötték el a mieink. A srácok állandó nyomás alatt tartották az újvárosiakat, még Zilahi 2 perces kisbüntetésének idején is. A DAB elszántan védekezett, a kapusuk, Juuso Kaarna nagy formában hárított. Az első hazai gólra a 16. percig kellett várni, amikor Nyisztor végre betalált.

A 2. harmadban a játék képe alig változott, a hazaiak támadtak, a vendégek kontrákra rendezkedtek be. 34.36-nál azonban Strenk váratlanul kiegyenlített, az eredmény szempontjából nyílt maradt a mérkőzés.

A 3. etapban az akadémisták tovább rohamoztak, gól azonban nem született. Az újvárosiak az 57. percben időt kértek, a hátralévő pár perc azonban gól nélkül pergett le, éppúgy, mint a hosszabbítás. A szétlövésben Antek Tomi valamennyi rávezetést hárította, a másik oldalon Mihalik Gergő a harmadik párban mattolta Kaarna-t, ezzel megnyertük a szezon egyik legfontosabb mérkőzését.

Alexey Kosourov vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzésekről.

„Nagy tétje volt a két találkozónak, mivel ezeken múlott, hogy a legjobbak között folytatjuk a bajnokságot vagy nem.  Sajnos, nem mindenkinél vettem észre, hogy felmérte volna, mit kockáztatunk ezekkel meccsekkel.  Az FTC ellen még hagyján volt, az elején sok gólt szereztünk és ez „elvitte” a mérkőzés egészét. A találkozón végig túl sok volt az egyéni játék, ilyenkor nem elsősorban a csapatra fókuszáltunk.
Az újvárosiakkal szemben már e meccs elején voltak fenntartásaim. A szünetben elmagyaráztam a fiúknak, itt egy találkozón múlik az egész idényünk, de nem biztos, hogy mindenki megértette, mekkora rizikót rejtett ez a helyzet. Örülök, hogy végül megoldódott és remélem, mindenki tanult a történtekből.”

2022. szeptember 17. 12.15 Debreceni Jégcsarnok
U 21/1.
DEAC Jégkorong Akadémia – Dunaújvárosi Acélbikák 2-1 bü. (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők: Szabó D., és Mihalik G., illetve Strenk O.

 =Müller Károly=