ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Az első edzőmeccsüket megnyerték a juniorok

Közzétéve: 2022-08-19

Cimkék:  U 21

A DEAC Jégkorong Akadémia junior csapata augusztus 17-én, Miskolcon vívta az első edzőmérkőzését. Ellenfelük a DVTK Jegesmedvék U 21-es csapata volt, akikkel eddig rendszerint küzdelmes, nehéz meccseket játszottak és a legutóbbi összecsapásuk is ennek megfelelően alakult. 

A találkozót valamivel jobban kezdték a házigazdák, az első harmadban ők domináltak, a mieink nehezen rázódtak bele a mérkőzésbe, megviselte őket a buszozás a rekkenő hőségben. Az első gólt mindezek ellenére a mieink szerezték meg, Révész Levente talált be, a Jegesmedvék azonban még ebben a harmadban kiegyenlítettek. 

A 2. játékrészben a hazai csapat hajtott a vezetésért, de ez a mieinknek sikerült, egy kontrából Nyisztor Ákos volt eredményes. A debreceniek sokat köszönhettek Gönczi Bencének, aki találkozó első felében nagyszerűen védett, a srácok pedig számos jó blokkolással, nem egyszer elvetődve segítették a kapusukat. A meccs második felében Csibi Dávid állt a hazai vasak között. 

A 3. harmad elején a miskolciak fokozták az iramot, kemény, fizikai játékot produkáltak. A vendégek sem hagyták magukat, az összecsapások nyomán mind a két oldalon sorjáztak a kiállítások. A harmad elején a Jegesmedvék kiegyenlítettek, de fordítani nem tudtak; Karda Norbert szerzett korongot a semleges harmadban, majd elhúzott és a miskolci kapuvédő lábai között talált a hálóba. A házigazdák a végén lehozták a kapusukat is, az egyenlítés azonban így sem jött nekik össze.

Alexey Kosourov vezetőedző véleménye szerint jó mérkőzést vívtak a srácok, különös tekintettel arra, hogy jelenleg bőven az előszezonban vagyunk, a bajnoki rajtig viszont még sokat akarunk fejlődni.

A juniorok következő edzőmérkőzésére a tervek szerint augusztus 27-én, idegenben kerül sor, az ellenfél személye még kérdéses.
DVTK Jegesmedvék JA – DEAC Jégkorong Akadémia 2-3 (1-1, 0-1, 1-1) Miskolc Felkészülési mérkőzés
Gólszerzőink: Révész L., Nyisztor és Karda N.

 = Müller Károly =