ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Győzelemmel kezdtek az ifik

Közzétéve: 2022-08-19

Cimkék:  U 18

Augusztus 18-án délelőtt, a DEAC Jégkorong Akadémia U 18-as együttese is megkezdte az éles felkészülést. A mieink ezúttal hazai jégen fogadták a Jegesmedvék Jégkorong Akadémia hasonló korú fiataljait. A nyár folyamán a korosztály váltásoknak köszönhetően mind a két együttes jelentősen átalakult, bár természetesen sok ismerős arcot láthattunk mindkét csapatban.

Az első harmad elejére kiegyenlített játék volt jellemző, enyhe vendégfölény mellett. A küzdő felek a mezőnyben komoly munkát végeztek, a befejezésekre viszont kevés erejük maradt. A mieink a harmad fele táján kezdtek magasabb fordulatba kapcsolni, ekkortól már futotta a befejezésekre is. Betalálni azonban egyik félnek sem sikerült, a harmad összességében egyenlő erők küzdelmét hozta.

A 2. játékrészben folytatódott a mezőnyhoki, majd a 24. percben Máthé Miklós belőtte Fehér Ádám indítását. A 30. percben a miskolciak kapust cseréltek, a 31. percben pedig ajtó-ablak helyzet maradt ki a csatáraink előtt. A 32. percben újfent betaláltunk, a találatot közelről Gönczi Gergő szerezte. A következő cseréket keményen megnyomták a Jegesmedvék, a mieink néha a harmadukból is nehezen tudtak kijönni. Az ellenfél végig támadta a játékrész hátralévő részét, mindhiába, a mieink kapujában Buda Marcell nagy formában védett.

A 3. harmadban váltakozó játék folyt a jégen. A 44. percben játékkésleltetés okán Szabóki került a büntetőpadra. Az emberfórt Mihalik Gergő használta ki, egy cselsorozat végén a hosszú felsőbe lőtte a korongot. A 3. etapban többet támadtak a vendégek, Buda Marcell kapuja azonban továbbra is bevehetetlen maradt.

A mérkőzésen többet próbálkozott a miskolci együttes, a mieink azonban gólerősebbek voltak, ami a kiváló kapusteljesítménnyel együtt elegendőnek bizonyult a meccs megnyeréséhez.
DJA – Jegesmedvék JA 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) 2022.08.18. 11.00 Debreceni Jégcsarnok
Gólszerzők: Máthé, Gönczi G. és Mihalik G.

 =Müller Károly=