ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Szezonértékelő

Közzétéve: 2022-05-27

Cimkék:  U 21

2021-2022
Vezetőedző: Kosourov Alexei

„Megérdemelten szereztük meg a bronzérmet”

Hiába reménykedtünk, a Covid-járvány ismét közbeszólt; a világméretű korlátozások miatt Kosourov Alexei, a junior korcsoport vezetőedzője nem tudta időben felvenni a munkát. A 2021 július végén elkezdett alapozást György József és Szokolov Mihail felügyelte, míg a következő, október elejéig terjedő időszakban Máthé Csaba látta el a vezetőedzői feladatokat. Kosourov január 7-én érkezett meg Debrecenbe, a csapat már másnap újabb éles meccsen lépett a jégre a fehérváriak ellen. Kérdésünkre, hogy mennyire tudott tájékozódni csapata helyzetéről, formájáról, a vezetőedző a következőket válaszolta.

Szerencsére mód nyílt arra, hogy on-line közvetítések révén kövessem a csapatom mérkőzéseit, így elmondhatom, hogy végig „képben voltam”, tudtam, hogy mire számíthatok a játékosaimtól, melyek lehetnek a felkészülés következő állomásai. Úgy érzékeltem, hogy a kollégák kiváló munkát végeztek, gondosan felkészítették a csapatot az új idényre. Mivel valamennyien a csapatmunka mellett köteleztük el magunkat, ott folytathattam a playoff érdekében kifejtett amunkát, ahol a többiek abbahagyták. A magam részéről csapatmegbeszéléssel indítottam az előkészületeket, őszintén elmondtam a srácoknak; hogy szerintem meddig juthatunk ezzel a kerettel és ők is elmondták, miben eredményben gondolkoznak. Egyetértettünk abban, hogy még rengeteg munkát kell elvégezni ahhoz, hogy a rájátszásban eredményesek lehessünk. E téren tehát nem volt vita közöttünk, amit a részeredmények is alátámasztottak. A 15 meccses Alapszakasz végén a 2. helyet foglaltuk el. Amikor a felnőtt csapatot sérülések és betegségek tizedelték, összesen nyolc játékost adtunk a senioroknak, akiknek java része képes volt a Erste Liga szintjének közelében teljesíteni. Smirnov, Karmaev és Bartók góllal tették le a névjegyüket, a többi támadó pedig gólpasszokkal jeleskedett. Ezzel reményt kaptunk a folytatásra, még úgy is, hogy az ellenfelek többsége akadémiai kerettel tevékenykedett. Sikerült a középszakaszban is bekerülni az A-csoportba, ami kiváló eredmény, a körülmények ismeretében különösen. Nagyon szerettünk volna az 1. helyen végezni, hogy élhessünk az ellenfélválasztás jogával. Ez sikerült is, bár az utolsó mérkőzésen a miskolciak mindenkit mozgósítottak a felnőtt csapatból, akit csak lehetett. Hosszabbításban végül sikerült egy pontot szerezni és ezzel el is értük a célunkat. 

A negyeddöntőben két meccset vívtunk és sikerült mind a kettőt megnyerni. Az elődöntőben nem volt szerencsénk; az ellenfelünk, a MAC is a felnőtt csapatból erősített, míg a mieink közül hiányzott Karmaev, Ördög, egy meccsről Glotov is, de a legfájóbb Antek Tamás sérülése volt. Így történhetett, hogy olyan játékos állt a kapunkban, aki 3 hónapig nem lépett a jégre sérülés miatt. Végül a 3. helyezésért játszottunk a Vasas SC együttese ellen. Nehéz mérkőzéseket vívtunk, az ellenfél nyilván minden erejét mozgósította. A támadó munkánk rendben volt, de a védekezőknek is fel kellett nőni a feladathoz, mivel sok kiállítást kaptunk. Bár mi nem tudtunk az Erste Ligások közül erősíteni, megérdemelten szereztük meg a bronzérmet, keményen megdolgoztunk érte! Igazi kollektív hokival rukkoltunk ki, a csapat mindig és mindenütt együtt volt, küzdöttek és bátorították egymást. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk aranyéremért játszani, de a történet ezen része már jobbára szerencse kérdése volt. Vígasztalhat minket az a tudat, hogy sok-sok jégkorongozó végig-dolgozza egész karrierjét, mégis elkerülik a címek, mi viszont már fiatalon el tudtuk érni! 

Végezetül arra kértük a vezetőedzőt, hogy értékelte játékosainak jövőbeni karrier-lehetőségeit!

"Úgy vélem, a közeljövő jó lehetőségeket tartogat a fiatalok számára a sportban és a civil életben egyaránt. Nagy szerencse, hogy György József, a felnőtt csapat trénere szívesen ad bizalmat a fiataloknak, a jelek szerint ez a jövő szezonban mintegy 4-5 játékost jelenthet. A városban Erste Ligás csapat és neves egyetem is működik, az említetteknél nehezen lehet jobb kondíciókat találni!"

Kivonat a statisztikai adatokból:

Korhatárok: 2001.01.01-2003. 12.31.
Nevezési létszám: 25 (Egynél több mérkőzést játszottak figyelembe vételével)
A bajnokságban részt vevők száma:
                                   A -csoport: 6 csapat
                                   B-csoport: 4 csapat
Eredmények: 
Alapszakasz: 2. hely

Legjobb pontszerzők:   
1. Karmaev           28 pont
2. Smirnov            22 pont
3. Glotov               19 pont

Rájátszás:    3. hely
1. Mihalik A.             9 pont
2. Smirnov               8 pont
3. Bartók A.              7 pont

Csapatstatisztikák:
                                  M     Gy     Gyh     Vh     V      P
Alapszakasz;             15     8        2         0      5     28
Középszakasz:            6     3        1         1      1     14
Negyeddöntő:              2     2        0         0      0       6  
3. helyért:                    4     3        1         0      0      11