ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Szezonértékelő

Közzétéve: 2022-05-26

Cimkék:  U 18

2021-22
Vezetőedző: Máthé Csaba

Ifi együttesünk kiváló eredményekkel zárta a 2020-21-es idényt. A Máthé Csaba által vezetett alakulat nagy küzdelmek árán a megszerezte a bajnoki bronzérmet, ami addig soha nem látott magasságba emelte ezt a korcsoportot. A szurkolók a 2021-22-ben is hasonlóan kiemelkedő eredményeket vártak a mieinktől, bár az U 18-as keret komoly változásokon ment át, főként a korosztályváltások nyomán. A nemrég zárult évadot Máthé Csaba vezetőedző értékelte.

Az idény előkészítése

2021 július utolsó hetében kezdtük el a felkészülést Sátoraljaújhelyen, a junior csapattal közös, egy hetes edzőtáborozáson. A résztvevők számára napi két jeges és két száraz edzést vezényeltünk. A fő célunk az volt, hogy minél hamarabb kiépítsük azt a munkamorált, amivel teljesíteni szeretnénk a szezon során, beleértve a kvalifikációt is. Ezen kívül felmértük azokat a játékosokat, akik a junior bajnokságban is szerepelhetnek. Az U 16 csapatból öt játékos kapott meghívást az edzőtáborozásra, akik nagyon hamar felvették a tempót és szépen teljesítettek.

A szezon elsődleges célja természetesen az volt, hogy a felsőházban tudjunk játszani és a top játékosaink a junior edzéseken és bajnoki meccseken is alapembereké váljanak.
Az U 21-es alakulat bronzérmet szerzett és bátran állíthatom, hogy az ifi játékosaink bőven kivették a részüket a munkából. Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy ez a döntés az ifi bajnokságban is jól jöhet majd, mivel ezután az ifiben nagyobb tempót tudnak játszani és  ott lehetünk a rájátszásban. 

A bajnoki szezon fontosabb eseményei

Ebben az idényben voltak nagyon jó periódusok és voltak kevésbé sikeres pillanatok. Ha belegondolok, hogy a kvalifikációban egy UTE csapatától elszenvedett 2-1-es vereség miatt nem tudtunk a felső házba kerülni, akkor van hiányérzetem. Természetesen így sem voltunk csalódottak, habár azzal, hogy a hazai pontvadászat 6. helyén végeztünk, a magyar-osztrák közös bajnokságban csak a második nyolcas csoportba kvalifikáltuk magunkat.
Ebben az idényben nagyon éreztük a COVID okozta kellemetlenségeket. Volt amikor nem, vagy csak nagy nehézégek árán tudtunk kiállni mérkőzésekre, többek közt emiatt nem jutottunk tovább a rájátszásba, csak a magyar bajnokságban.
Az első rájátszási kvalifikációt a KMH ellen könnyedén nyertük, ezután a Miskolc csapatával játszottunk a négy közé jutásért. Az első meccs elvesztése után, teljes kerettel jégre lépve a második meccset Debrecenben megnyertük, így harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre került sor. Sajnos, a második harmadban nyújtott gyenge teljesítmény ezúttal megpecsételte a sorsunkat.
Az 5-8. pozíciókért kiírt helyosztókon csak a Vasas csapatával játszottunk, mert a Győr és az SZJA nem tudott részt venni a küzdelmekben. Így a szezon zárása - rajtunk kívülálló okok miatt - nem volt az igazi.

Összegzés

Összességében a 6. hellyel elégedettek is lehetünk, meg nem is, bár most is úgy gondolom, hogy a sport igazságos és a befektetett munkának beérik a gyümölcse. Egyes játékosaink nagyot léptek előre a szezon során, de nem akkorát, hogy oda tudjunk érni a legjobb négy csapat közé. A játékosok túlnyomó többségével elégedett vagyok, a végeredménybe mindenki beletette a tőle elvárható maximumot.
Bízom benne, hogy a jövőben egy páran a felnőttek között is megállják majd a helyüket és azok is szép emlékekkel fognak visszagondolni az együtt eltöltött hónapokra, akik most nem kerülnek a felnőttek mezőnyébe.
Köszönet jár Prakab Szilárd kollégának, aki a lánycsapat mellett vállalta a másodedzői szerepet az U 18-ban és mindenkinek, aki hozzájárult a csapat fejlődéséhez. Az ifi csapatnál elvégzett munkám fogadtatása abszolút pozitív volt a játékosok részéről, nagyon mély és őszinte gondolatokat fogalmaztak meg visszajelzésként. Nagyon köszönöm a munkátokat és sok sikert kívánok Nektek!

Kivonat a 2021-22. évi statisztikákból:

Korcsoport: 2004. 01.01-2005. 12.31.
Részeredmények:

Kvalifikáció:  
      M   Gy   Gyh   Vh   V    P
      9    5      0       0    4   15
Helyezés: 6.

Alapszakasz/A2:
      M   Gy   Gyh   Vh   V    P
      8    4      0       1     3   13
Helyezés: 6.

Középszakasz A-B:  
       M   Gy   Gyh   Vh    V    P
       2      2      0     0      0    6
Helyezés: 3./csoport 

Helyosztó 5-8.:
        M  Gy   Gyh   Vh   V     P 
        1     0      0       0    1     0
              (Félbeszakadt!)
Végeredmény: 6.

A lejobb pontszerzők:    

Kvalifikáció:  
7. Mihalik G.   12 pont  
11. Ördög          9 pont

Alapszakasz:  
7.  Ördög         10 pont
 8. Mihalik G.     9 pont
11. Fehér Á.       6 pont

Helyosztó 5-8:   
8. Mihalik Gbb  . 3 pont
14. Ördög b        1 pont