ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 10 | Szezonértékelő

Közzétéve: 2022-05-21

Cimkék:  U 10

2021-22
Vezetőedző: Fekete Albert

Az U 10-es (Mini) korosztály sportszakmai munkáját - a szuperminihez hasonlóan - Fekete Albert vezetőedző irányította, segítői Berta Ákos, Szigeti Tibor, Nagy Zalán és Papik Richárd voltak. A minik utóbbi szezonjának fontosabb tudnivalóit Fekete Albert vezetőedző ismertette.

A szezon előkészületei

„Augusztusban kezdtük el az idényt, heti 3 jeges és 2 száraz edzéssel. Az U 10-es korcsoport létszáma 40 fő volt, ebből 5 gyerek az egész idényben az U 12-es csapat edzéseit látogatta.
Az éves edzésterv legfontosabb elemei a korcsolyatechnika-, és a bottechnika fejlesztése, valamint a játékértés voltak.

A korosztály versenyeztetése 

Mivel lényeges tudásbeli különbség jelent meg a játékosok között, a keretet 3 csoportra osztva versenyeztettük. Két csapatunkat a piros jelű (kezdő) tornákon szerepeltettük, az egyiket a DSC-SI színeiben, egy csapat a sárga, egy pedig a kék jelű tornákon került benevezésre.

Az idény során nem minden gyerekről mondhatom azt, hogy az elvárásoknak megfelelő lett volna a fejlődésük, ami leginkább a nem megfelelő edzésmunkából, valamint a mozgáskoordináció hiányából adódott, illetve abból, hogy csak később csatlakoztak a játékoskerethez. Akadt néhány játékos, akiknek teljesen elégedett voltam a teljesítményével, de voltak olyanok gyerek is, akitől többre számítottam, de nem azt kaptam, amit elvártam volna. Sajnos, vagy nem, már ebben az életkorban meg kell tanulni, hogy a tehetség híján végzett munka nem hoz fejlődést, ezért a korábbiaknál nagyobb figyelmet kell szentelni a szükséges képességek és készségek meglétének, illetve a tehetségkutatásnak.”