ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

 U 8 | Szezonértékelő

Közzétéve: 2022-05-20

Cimkék:  U 8


2021-22
Vezetőedző: Fekete Albert

Az U 8-as és az U 10-es korosztály sportszakmai felkészítését Fekete Albert vezetőedző végezte, munkáját Berta Ákos, Szigeti Tibor, Nagy Zalán és Papik Richard segítették. A nemrég zárult idény tapasztalatait Fekete Albert foglalta össze.

Az idény előkészítése

„2021 augusztusában kezdtük el a szezont, 26 személyes játékos létszámmal. A programban heti öt edzés szerepelt, ebből 3 jégen, 2 pedig szárazon került sorra. Az első hetekben a korcsolyatechnika élvezett nagy hangsúlyt, bár ez az egész éves tervünkben prioritást kapott. Külön hangsúlyt esett a bottechnikára és játék értésének fejlesztésére is. Véleményem szerint a kitűzött célok java részét sikerült megvalósítani, bár ez akár még jobban is mehetett volna.

A képzés eredményei

A munka eredményei láthatóvá váltak, számos játékosunk hónapról hónapra fejlődött technikai téren és a játékban is. 
Az idény elején a piros színjelzésű tornára neveztünk be, de nem sokkal később szembesültünk azzal, hogy több gyermeknél ez a szint nem elég magas ahhoz, hogy megfelelően szolgálja a fejlődésüket. Ezért a korosztályt két részre bontottuk, az egyikben azok a gyerekek szerepeltek, akik az idény elején kezdtek hokizni; őket a piros jelű tornákon versenyeztettük. A másik csoportba kerültek a korábban csatlakozott játékosok, akikkel a kék jelű tornákon vettünk részt. Mind a két csapatunk a várakozásunknak megfelelően szerepelt, a szezon elejétől a végéig.

Összegzés

Decemberben a korcsoport létszáma 50 főre növekedett, ezért a kék csapatban szereplő gyerekek az idény hátralévő részében az U 10-es edzéseken vettek részt.  Az éves munkáról csak jókat tudok mondani, majd minden gyerek az elvárásoknak megfelelően fejlődött, voltak, akik nekem is meglepetést okoztak a fejlődésük mértékével. Összességében azt mondhatom, hogy már rég volt ennyire homogén szupermini korosztályunk, ahol ennyi tehetséges gyerek bontogatta a szárnyait. Éppen ezért nyilvánvaló, hogy nagyon oda kell figyelni rájuk; ne maradjanak csupán csak tehetségesek, hanem megfelelő munkát elvégezve időarányosan fejlődjenek tovább.”