ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU 25 B | Ezüstérmet szerzett leánycsapatunk az U25 B bajnokságban!

Közzétéve: 2022-04-14

Cimkék:  NU 25

Tekintettel arra, hogy az előző összecsapáson csak a rávezetések döntöttek, ezúttal is nagy küzdelemre és szoros eredményre volt kilátás.

A mérkőzés közepes iramban kezdődött el és végig a mezőnyjáték dominált. A kapuk ritkán forogtak igazi veszélyben, de a hálóőrök is kiválóan teljesítettek. 11.17-nél a hatvani alakulat szerzett vezetést, egy akción belül többször is hibáztak a hátvédjeink, végül Ónody értékesített egy kipattanót. A gól után percekig nem tudtak a harmadukból kijönni a vendégek, de kevés volt az igazán veszélyes helyzetünk és gond volt a lövések irányzékával is.

Nem indult jól számunkra a 2. játékrész; 22.14-nél Madura Petrát állították ki, kilenc másodperccel később ismét Ónody talált be közelről. 24.44-nél a mieink játszhattak emberfórban, de nem jött össze a szépítés. A 29. percben az ellenfél időt kért, a játék képe azonban érdemben nem változott. A 33. percben nagy kavarodás támadt a vendégek kapuja előtt, gól azonban nem született sem ekkor, sem az utolsó percben, amikor óriási helyzetet hagytak ki a mieink.

A 3. harmadban jobbára kiegyenlített hokit láthatott a közönség, a debreceni lányok sokat támadtak, de a hatvani kapu előtt rendre elfogyott a tudományuk. 46.51-nél Czeglédi Noémit ültették ki, nem sokkal korábban kimaradt egy üres kapus szituációnk. Az utolsó percben Márta Annát küldték le, az meccs állása változatlan maradt.



Két, közel azonos képességű csapat nagy küzdelmét hozta a döntő második találkozója, ahol a nagyobb lövőerő és a jobb lövési hatékonyság döntött a vendégek javára. Ezúttal is köszönet illeti kapusunkat, Révész Zsuzsit, aki kiváló, 93,55 %-os védési hatékonysággal teljesített és kimagaslót nyújtott az egész idény alatt. A debreceni lányok a szezon során nagyot fejlődtek, az ezüstérem megszerzése remek produkció, ezt érzékelte a közönség is, akik ütemes tapssal kísérték a mieinket az öltözőbe.

Prakab Szilárd vezetőedző elismeréssel szólt a debreceni lányok teljesítményéről.

„A döntő első mérkőzésén eléggé gyengén hokiztunk, a játék minden lényeges elemében a tudásunk alatt teljesítettünk. Az ellenfél szerezte meg vezetést, de ezt még meg tudtuk fordítani. Kevéssel a találkozó vége előtt a hatvani csapatnak sikerült kiegyenlítenie, hosszabbítás következett, ahol szintén döntetlen maradt az állás. Sajnos, a büntetőlövések során alulmaradtunk, így az ellenfél 1-0 vezetett a párharcban. A debreceni mérkőzésen sokkal jobban kezdtünk, igyekeztünk sok időt tölteni az ellenfél harmadában. Helyzeteket dolgoztunk ki, ám ezekből nem tudtunk gólt/gólokat szerezni. Az ellenfél egy rosszul lejátszott emberhátrány után már kettővel vezetett és hiába próbáltunk meg mindent, már nem sikerült visszajönni a meccsbe. Így az FC Hatvan győzött a két nyert meccsig tartó szériában.

Döntőhöz méltó mérkőzéseket vívtunk. A fő célunk az volt, hogy a lányok büszkén, emelt fővel hagyhassák el a jeget és úgy gondolom, hogy ezt sikerült megvalósítani. A csapat megérdemelten került a döntőbe, a játékosok az egész szezonban keményen dolgoztak. Büszke vagyok a lányokra és örülök, hogy ennek az idénynek részese lehettem.”

Debreceni HK – FC Hatvan Girls 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Gólszerző:
Ónody Cs. (2)