ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Három mérkőzéssel beljebb vagyunk

Közzétéve: 2022-04-03

Cimkék:  U 21

Mielőtt azonban a véghajráról esne szó, beszéljünk a tegnap esti, harmadik találkozóról, mivel ez sem nélkülözte a tanulságokat. A hazai együttesből ezúttal is hiányzott a sérült Karmaev, a többiek viszont a szakvezetés rendelkezésére tudtak állni.

A korongbedobás után villámrajtot vettek a mieink, a 59. másodpercben Mihalik Gergő egy jó váltással került helyzetbe és értékesítette a lehetőséget. Nagy iramú, oda-vissza játékkal folytatódott a mérkőzés, mígnem 08.40-nél Szabó Kornél tört előre Mihalik András átadásával és hihetetlen csuklómozdulattal, 0-szögből tekerte a pakkot a vas alá! A 13. percben Bartók került helyzetbe, a Vasas védelme csak nehezen hárított. 17.22-nél Szabó Dávid és Németh ugrott össze, négy főre fogyatkozott a két együttes. 18.45-nél Bartók húzogatott az ellenfél kék vonalánál, váratlanul ellőtte a pakkot, a játékszer beakadt a vendégek hálójába. Az utolsó perc végén Mihalik Gergőt kiállították, a debreceni védelem azonban a helyén volt.



A 2. játékrész első fele nagyrészt mezőnyjátékkal telt el. 31.24-nél Weiler került a büntetőpadra, de még le sem telt a büntetése, amikor Bayer és Mihalik András keveredett verekedésbe. A bunyóból mind a ketten 5+20 perces végleges fegyelmi büntetéssel jöttek ki, a Vasas játékos még 2 percet is inkasszált térdhasználat miatt. Számukra véget ért a mérkőzés. Eléggé zaklatott, ideges hangulatban folytatódott a találkozó. 35.12-nél Kókai 2+2 percet kapott, az emberelőnyt pedig Kucsma révén gyorsan kihasználta az ellenfél. 39.38-nál Glotov szelidítette meg, majd a hálóba vágta Smirnov átadását.



A 3. harmad elején megpróbált dominálni a Vasas, de nem sikerült szépíteniük. 44.34-nél Bartók adott középre, Smirnov pedig a kapust kicselezve megszerezte az ötödik találatunkat. Az 50. percben eladtuk a korongot a kapunk torkában, Horácskó hozta feljebb a piros-kék csapatot. 52.46-nál újra eladtuk a játékszert, ezt a lehetőséget Kucsma váltotta gólra. 52.46-nál a hazaiak stábja időt kért, de továbbra is támadásban maradt a Vasas. 56.43-nál ők kértek időt és lehozták a kapusukat is. A mieink többször próbálták kihasználni az üres kaput, ami végül Borbátnak sikerült; a palánk mellől talált be, ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa.



A csütörtök esti találkozón a mieink az 50. percig magabiztosan meneteltek, azután viszont néhány elszórt koronggal magunkra húzták az ellenfelet. Mivel az előző meccseken is volt hasonló példa, elképzelhető, hogy a piros-kékek megpróbálják ilyenféle periódusokba belekényszeríteni a mieinket.

Vasárnap este lesz a Vasas utolsó lehetősége, a debreceni srácoknak pedig ebben a szériában reméljük, utoljára kell nagyon figyelniük. A mieink tudják, hogy 60 percet kell játszani és mélyre kell elsüllyeszteni magukban a csalóka, „ez a meccs már megvan” érzést. Bízunk abban, hogy sikerül és aznap lezárhatjuk a párviadalt!


Debreceni HK – Vasas SC 6-3 (3-0, 1-1, 2-2)
Gólszerzők:
Szabó K., Bartók, Mihalik G., Glotov, Smirnov és Borbát, illetve Kucsma (2) és Horácskó