ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU 25B | A döntőért küzdöttünk

Közzétéve: 2022-04-01

Cimkék:  NU 25

Ez volt a Rampage Womens Hockey ellen vívott párharc harmadik mérkőzése, a vetélkedés 1-1-re állt a találkozó előtt. Az első összecsapás vendégsikert hozott, míg vasárnap, a második alkalommal debreceni győzelem született, a csaptunk ezúttal gólt sem kapott. Pártatlan szemlélők hazai győzelmet előlegeztek, elsősorban azért, mert az elődöntő meccsek ideje alatt lányaink teljesítménye egyre javult.

Az 1. harmadban egyik csapat sem diktált különösebben nagy iramot, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben, elsősorban mezőnyjáték folyt a jégen. Ezt erősítette meg a lőlap is, amelyik 9-4-et mutatott a szakasz végén. 09.50-nél Nagy Dorina lövése visszapattant a vendégkapus mamutjáról, éppen a lövő játékos elé, aki másodjára már nem hibázott.

A 2. harmadban a 12. percben adódott az első igazán nagy lehetőség, nagy tömörülés támadt a veszprémiek kapuja előtt, a mieink többször próbálkoztak, de nem jártak sikerrel, majd Fodor Kincső jó lövését hárította a vendégek hálóőre. A játékrész végén Révész Zsuzsi többször is kiváló védésekkel bizonyította a tehetségét. Ebben a harmadban egyik csapatnak sem sikerült betalálnia.

41.04-nél az elsőhöz hasonló góllal növeltük az előnyünket; Nagy Dorina lövése először kipattant, a második kísérlete azonban már sikeres volt. Ezután Madura Petra kapott két percet, de az emberhátrányos védekezésünk jól működött. 45.50-nél Bereczky Dóra vitte fel ügyesen a pakkot, középre adását Nagy Dorina vágta be a vas alá. 47.37-nél a vendégek időt kértek, de a mérkőzés képe nem változott. 53.57-nél Juhász Berencsi Lucát is kivitték, ebből különösebb veszélyhelyzet nem alakult ki. A hátralévő időben mind a két kapuvédő bemutatott egy-két bravúrt, több gól azonban nem esett.

Ezen a mérkőzésen fokozatosan melegedtek játékba a mieink. Bár összességében mindenki megállta a helyét, külön elismerés jár a mesterhármast szerző Nagy Dorinának és Révész Zsuzsának, aki 20-ból 20 lövést hárított és megbízható támasza volt a csapatának. A csapatunk ezzel bejutott a B-csoport döntőjébe, ahol a lányok az FC Hatvan Girls együttesével mérkőznek meg az aranyéremért.

Prakab Szilárd vezetőedző is dicsérte jól teljesítő játékosait.

„Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést, az ezt megelőző találkozón jobban játszottunk. Érződött, hogy ez az elődöntő utolsó meccse; kicsit pánikba estek a lányok, pedig nem volt rá semmi okuk. Az első két harmadban sokat hibáztunk, dobáltuk el a korongokat magunktól, az ellenfélnek nem kellett megdolgozni értük, emellett túlságosan magunkra engedtük őket. Mi szereztük meg a vezetést, és ezt sikerült növelni is. A 3. harmadban hokiztunk a legjobban. 2-1 es összesítéssel bekerültünk a döntőbe, de ott színvonalasabb csapatjátékra lesz szükségünk. Gratulálok a játékosoknak!”

Debreceni HK – Rampage Womens Hockey 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Gólszerzők:
Nagy Dorina (3)