ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Nem volt egyszerű, de megérdemelten nyertünk

Közzétéve: 2022-03-29

Cimkék:  U 21

A párviadal 27-án, vasárnap kezdődött el és a tervek szerint április 10-én érkezik el a 7. meccshez, bár abban bizakodunk, hogy a srácok hamarabb kiharcolják a bronzérmet.

Óvatos hokival, kiegyenlített játékkal indult az 1. harmad, a védelmek azonban jól zártak. A 3. perc táján korong eladásból indult el egy veszélyes támadásunk, Mihalik Gergő lövése a piros-kék kapus kesztyűjéről pattant a vas fölé. 03.43-nál Szeferinkin ült ki 2 percre, de ebből nem alakult ki veszélyes ellenakció. 06.56-nál Kucsma kapott kisbüntetést fejre irányuló támadásért. A srácok felálltak, járatták a pakkot, majd Smirnov távoli lökete beakadt, vezettünk. Négy perccel utóbb Smirnov tört ki, a lövését azonban Remete fölé tolta. A 15. percben eléggé váratlanul egyenlített a Vasas, kapukerülés után Balasits húzta be a hálóba a pakkot. 16.25-nél Glotov tüzelt a kékről, takarásból leadott lövése kikötött a hosszú felsőben.



A 2. játékrészben folytatódott a hazai támadássorozat; a 22. percben Mihalik András vette fel a játékszert, betört a Vasas kapuja elé és lendületből a hálóba vágta a korongot. 22.26-nál Farkas, két és fél minutával később Szabó Kornél került s büntetőpadra. 29.31-nél Mihalik András álló helyzetből fonákkal kilőtte a hosszú felsőt, ez volt a negyedik találatunk! A harmad második 10 percében jól kevergettek a mieink, az ellenfél a védőharmadából is nehezen tudta kihozni a korongot.



A 3. harmadik harmadban a játék nem a terveink szerint folytatódott. 41.18-nál Mayert szórták ki, de közbejött egy védelmi hiba és Weiler hátrányból is csökkentette a két csapat közötti távolságot. 46.21-nél Szabó Kornél szabálytalansága nyomán emberfórhoz jutott az ellenfél, de Antek Tomival az élen jól működött a hazai védelem. 58.47-nél a vendégek időt kértek, mindent egy lapra feltéve próbáltak közelebb kerülni a mieinkhez. A számításaik nem váltak be, kilenc másodperccel utóbb Smirnov talált be az üres kapuba, amivel véglegesen eldöntötte a mérkőzést.



A nyílt sisakos, mozgalmas találkozón a többet támadó hazai alakulat megérdemelten nyerte meg a párharc első meccsét. Bár a kisebb sérüléssel bajlódó Karmaev csak a lelátón foglalhatott helyet, Mihalik András és Smirnov is megoldhatatlan feladat elé állította a vendégeket, mind a ketten két gólt pakoltak be a közösbe. A sorozat kedden este idegenben folytatódik, és reméljük, hogy a vasárnapi mérkőzéshez hasonló végeredménnyel zárul.

Debreceni HK – Vasas SC 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
Gólszerzők:
Mihalik A. (2), Smirnov (2) és Glotov, illetve Weiler és Balasits