ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | A lövésekkel és a védekezéssel is gondok voltak

Közzétéve: 2022-03-29

Cimkék:  U 18

Az edzői stáb ezen a meccsen Végh Dánielnek szavazott bizalmat. A találkozó első tíz percét a küzdelem jellemezte és a kemény fizikai játék. Egy-egy kiállítás történt mindkét oldalon, de gól ne esett, a védelmek jól működtek. 17.12-nél szerezte első találatát az otthon játszó csapat, ám a fő gondunk az volt, hogy néhány másodperccel később újabb gólt jegyeztek. A mieink a lövésekkel ismét hadilábon álltak, miközben Balasits és Varga után Hokky révén már három góllal mentek a piros-kékek. Az utolsó percben emberelőnyhöz jutottak a mieink, de a lövések továbbra sem sikerültek.

A 2. játékrészre alaposan felpörögtek a mieink, 21.38-nál Ördög Roland jegyezte az első gólunkat. A 27. perctől Csanády Marcell pihent két percet, de a hazaiak nem tudták kihasználni az emberelőnyt. 31.08-nál Mihalik Gergő célzott pontosan, utána azonban Nemcsics is betalált, visszaállítva a kétgólos különbséget. 33.45-nél újabb Révész – Mihalik akciót láthattak a nézők, amelyet Mihalik Gergő fejezett be góllal, ezzel a mieink szorosra jöttek fel.

Arra számítottunk, hogy a 3. harmadban folytatódik a másodikban elkezdett folyamat, de a konkrét történések másként alakultak. 42.30-nál Schwartz megint kettőre növelte a különbséget, majd Szemerei használta ki Urbán Ákos kiállítását. Az 56. percben Fehér Ádám még szerzett egy találatot, majd 58.30-kor Máthé Csaba időt kért és Végh Danit is lekapta a jégről.  59.01-nél halmozódtak az események; Mártonffy újabb gólt jegyzett, a vele szemben harcoló Ördög kapott egy fegyelmi büntetést, Végh Daninak pedig vissza kellett menni a jégre.

A mérkőzésen mutatott játékunk képe komoly eltérést mutatott a tényleges eredményhez képest. Az előre játékban nem volt nagy különbség a felek között, négy gólt szereztünk, ami elegendő lehet akár egy meccs megnyerésére is. Az ellenfélnek több gólerős játékosa volt a jégen, akik nagyobb hatékonysággal használták ki a lehetőségeiket, tehát egyrészt a gólképesség befolyásolta a meccs alakulását. A másik befolyásoló elem a védekezés volt. Többször is előfordult, hogy a védekezésünk padlóra került, sokat hibáztunk, ezeket pedig az ellenfél azonnal büntette.

A vendégek szakvezetője, Máthé Csaba a következők szerint értékelte a találkozót.

„Úgy éreztem, hogy két egyforma csapat játszik a jégen, de az eredmény mást mutatott. Az előre-játékunk rendben volt, erre utal a négy szerzett gólunk is, melyeken kívül még számtalan gólhelyzetet alakítottunk ki. A védőmunkában viszont nem tudtunk stabilitást mutatni és sok gólt kaptunk. A mérkőzés nagy részében jól játszottunk, de voltak pillanatok, amikor tragédia volt a védekezésünk; pillanatok alatt kaptunk gólokat és így a meccset is elveszítettük. Ha a védekezésben hibák a történnek, akkor ezek rögtön gólban mutatkoznak meg. Erre mindenképp jobban oda kell figyelni a hátralévő két mérkőzésen!”

Vasas SC – Debreceni HK 7-4 (3-0, 1-3, 3-1)
Gólszerzők:
Balasits, Nemcsics, Mártonffy, Szemerei, Varga, Hokky és Schwartz, illetve Mihalik G. (2), Ördög és Fehér Á.