ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Győztünk a szomszédvárak csatájában

Közzétéve: 2022-03-29

Cimkék:  U 16

Nem túl biztatóan indult a találkozó, Kovács Balázs már az 5. percben kiszállt két percre, de a miskolciak nem tudták az előnyt kihasználni. 7.00-nál Pitti lekönyökölte ellenfelét, ő is pihenhetett 2 percet, majd újabb kisbüntetést kellett elszenvedniük; túl sok miskolci játékos tartózkodott a jégen. 14.13-ig nem történt újabb kiállítás akkor először Peczét küldték ki, utána a mieinktől Rózsa következett. 18.42-nél az akadémisták kihasználták az emberfórt, Besenyei talált be közelről.



A 2. játékrész elején hasonló stílusban folytatódott a küzdelem. Előbb Molnár szállt ki, majd Kunsági és Kovács Soma akaszkodtak össze. A Jegesmedvék elővették az ismert fegyverüket, többször is belekötöttek az ellenfél játékosaiba, kiállítás reményében. Szerencsére a mieink nem felejtettek el hokizni, 29.44-nél Balogh Áron szép egyéni akció végén egalizált. Ezután 3 darab kétperces következett, kettő miskolci, egy pedig debreceni oldalon, majd Besenyei 2+2 percet kapott. Sor került jégkorongozásra is, 38.37-nél Balogh Áron értékesített egy emberfórt.



A 3. etap elején Balogh Áron került a büntetőpadra, még le sem telt a büntetés, amikor kiült Máthé Miklós, majd az ellenféltől Nónay 2+2 percre. Az 53. percben Kovács Balázsnak is megszavaztak 2 perc pihenőt a játékvezetők 55.21-nél pedig megint betaláltak a debreceniek Rózsa Ákos révén. Az 57. és 58. percre is jutott egy-egy miskolci kiállítás, majd következett a hazaiak időkérése. Az 59. percben még történt egy gólváltás (Balogh Áronnak ez már a harmadik találata volt), amivel kialakult a találkozó végeredménye.



Serdülő játékosaink nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe, képesek voltunk kontroll alá vonni a találkozót. A srácok megalkuvást nem ismerő módon hokiztak, nem hagyták magukat megfélemlíteni. Csaknem kétszer annyiszor lőttek kapura, mint az ellenfélük (37-20), a bátor vállalkozó szellemük 5 szerzett gólban is megmutatkozott. Reméljük, hogy a további helyosztó meccseiken a srácok újra meg újra bizonyítanak!

Debreceni részről Okos Csanád vezetőedző értékelte a találkozót.

„A mai napon is becsülettel dolgoztunk 60 percen keresztül. Ahogy múltak a percek, úgy kezdtünk egyre magabiztosabban játszani az ellenfél harmadában, veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket alakítottunk ki és végre sikerült több alkalommal is betalálni. Összeségében elégedettek vagyunk a találkozóval, mivel mindhárom sorunk kivette a részét a munkából, a mezőnyben domináltuk a mérkőzést, emellett Gergely Hunor is magabiztosan teljesített a kapuban.”

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék Akadémia 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)
Gólszerzők:
Balogh Á. és Rózsa Á., illetve Besenyei és Nónay