ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Nyerhető meccsen szenvedtünk vereséget

Közzétéve: 2022-03-27

Cimkék:  U 16

A mieink az 5-8. hely valamelyikének megszerzéséért csatáznak a Budapest Jégkorong Akadémia, a Jegesmedvék Akadémia, valamint a Vasas SC együtteseivel, közülük a piros-kékek voltak az aktuális ellenfeleink.

A találkozó elején veszélyesebben hokiztak a vendégek, a mieinknél több jutottak el kapura lövésig. A debreceni srácok az 5. percben vezették az első igazán veszedelmes akciót, a 7. percben újabb jó kontra következett, védett azonban a vendégkapus. 07.43-nál a mieinktől Szalontait küldték ki, a hátrányt azonban gond nélkül védekeztük ki. 12.16-nál Mártonffy közvetlen közelről volt eredményes, ám ez nem törte le a debreceni legénységet. 24 másodperccel utóbb az ellenféltől Tóth került a büntetőpadra, az előnyt nem tudtuk gólra váltani, ellenben a 17. percben Lusztig révén egalizáltak a mieink. A harmad kiegyenlített játékot hozott, az állás megegyezett a játék képével.



A 2. játékrész is Vasas fölénnyel indult, nem csoda, hiszen Kovács Soma kiállítása áthúzódott a középső etapba. Egy eladott koronggal ziccert vihetett a Vasas, de nem jutottak előbbre. A 24. percben Kuti Balázs ült ki, a vendégek ismét kihagytak egy helyzetet, majd az 5. játékpercben mi rontottunk egy szólót. A harmad felénél Balogh Áron is kiült, míg a 35. percben az ellenfél került létszámhátrányba. A sok emberhátrány miatt kicsivel többet lőttek kapura az ellenfeleink, de ezt leszámítva egyenlő erők küzdöttek.



A 3. harmad elején Dankó kapott egy kisbüntetést, ezt nem sokkal később Bogáti értékesítette. A harmad felénél Gazda pihent két percet, a debreceni lehetőségek azonban rendre kimaradtak, nem így Mártonffy helyzete, aki az 56. percben kihasználta, hogy a mieink jórészt csak „szemmel verték”. A gól után Okos Csanád időt kért, de a játékosainak csak nem javult a lövő százaléka. Az utolsó percben többen nem bírták idegekkel, Lusztig 2+20 percet kapott, az állás azonban már nem módosult.



Küzdelmes, nyílt sisakos, jó mérkőzést vívott egymással a két együttes, mely a játék legtöbb elemében egyenlő erők küzdelmét hozta. Mind a két hálóőr 37 védést mutatott be, de ezért Gergely Hunornak kellett többet tornáznia, mivel a lövések minőségében volt eltérés a vendégek javára. Összességében ez egy nyerhető találkozó volt, a mieink ennél többet is kihozhattak volna belőle. Szerencsére a lövési hatékonyság fejleszthető, jórészt gyakorlás kérdése.

Okos Csanád vezetőedző így vélekedett a találkozóról.

"Izgalmas, oda-vissza csatát vívtunk a Vasas csapata ellen. Helyzeteinket sajnos, nem tudtuk értékesíteni, a két meccset összesítve 120 perc alatt csak egyszer sikerült betalálni. Elég sok hibával játszottunk, viszont az akaraterő és a küzdeni akarás a játékosaink többségéből előkerült. Elégedetlenek a meccs képével nem vagyunk, viszont a kiállításaink többsége elkerülhető lett volna, ha fegyelmezettebb, a csapat érdekeit szolgáló hozzáállás kerül előtérbe. De lényegében erről szól az utánpótlás nevelés; nem csak a jégkorongozás alapképességeit kell elsajátítani, a szellemi, mentális utat is csiszolgatni kell, mivel a két elem pontosan ugyanolyan nagy jelentőséggel bír."

Debreceni HK – Vasas SC 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)
Gólszerzők:
Lusztig, illetve Mártonffy (2) és Bogáti