ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Megpróbáltuk a közel lehetetlent is

Közzétéve: 2022-03-22

Cimkék:  U 18

Az előző két találkozót a vetélytárs miskolciak nyerték, így a mieinknek ez volt az utolsó lehetősége a szériában maradásra. Az első harmadban viszonylag jól hokiztak a mieink, a mezőnyben nagyjából egy szinten teljesítettek az ellenfelünkkel. Az első gólra a 9. percig kellett várni, a találatot Kiss szerezte, ezzel vezettek a miskolciak. 16.54-nél Zilahi szabálytalansága miatt hátrányba kerültünk, de a miskolci fórt sikerült kivédekezni. A harmad legvégén mi kerültünk emberfórba, de ezt nem tudtuk gólra váltani.

A 2. játékrészből csaknem öt perc már eltelt, amikor elkezdtek potyogni a gólok, erről lemondtunk volna, mivel javarészt az ellenfél kezdeményezett. Pásztor kétszer is betalált, rajta kívül Novotny, Bak és Oláh, a mieink első gólja Ördög jóvoltából a 37. perben esett. Sajnos, a miskolci játékosok a mezőnymunkában is a mieink fölé nőttek, majdnem kétszer annyit lőttek kapura, mint debreceniek.

A 3. harmadot Ördög Roland gólja nyitotta meg, ezzel egy kicsit kozmetikáztunk az eredményen. A mieink szépen akartak búcsúzni a negyeddöntőtől, ezért nagyon meghajtották a meccs utolsó szakaszát. Újabb gólt már nem sikerült elérni, néhány ziccer is kimaradt, de az elszántság így is jó előjel lehet a helyosztó mérkőzésekre.

A 5-8. helyek egyikének megszerzéséért folyó helyosztó mérkőzések rövidesen elkezdődnek. Ennek során a mieink az SZJA, a Győri NEMAK ETO HC és a Vasas SC csapataival mérkőznek meg. Erős ellenfelekre és nehéz mérkőzésekre lehet számítani, de bízunk abban, hogy ifi együttesünk eredményes játékkal búcsúztatja majd a 2021-22-es szezont.

Máthé Csaba vezetőedző így kommentálta a mérkőzést.

„Az első harmadban sikerült megvalósítani azt, amit megbeszéltünk, viszonylag jól ment a játék oda-vissza, de gólt csak az ellenfél tudott szerezni. Ezután jött a második harmad, amit gyorsan el kell felejteni. A sportban nincs olyan, hogy ha belőttük volna a helyzeteinket, akkor más eredmény születik. Az volt helyette, hogy az ellenfél kezdte a gólgyártást, nem tudtuk lekövetni, olyannyira, hogy 5 gólt kaptunk, ami gyakorlatilag megpecsételte a sorsunkat. Ami miatt büszke vagyok a srácokra, az a 3. harmadban nyújtott teljesítmény. Megpróbáltuk a közel lehetetlent, ami egy nagyon komoly harmadik harmadot hozott. Gyorsan sikerült is gólt szereznünk, és megvoltak a ziccereink is, de kimaradtak és az idő sem nekünk dolgozott. Készülünk a helyosztó mérkőzéseinkre!”

DVTK Jegesmedvék Akadémia – Debreceni HK 7-2 (1-0, 5-1, 1-1)
Gólszerzők:
Pásztor (2), Bak (2), Novotny, Kiss és Oláh, illetve Ördög (2)