ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Az első helyosztó meccs nem sikerült

Közzétéve: 2022-03-22

Cimkék:  U 16

A II. csoportban az 5-8. helyért kezdődtek el a csatározások, amelyben részt vesznek még a BJA A csapata, valamint a Vasas SC és DVTK Jegesmedvék Akadémia serdülő alakulatai is.

A debreceni legénység nem a legjobb előjelekkel készülődött az első megmérettetésre, a nevezési lapunkon két fél sor mezőnyjátékos neve szerepelt, összesen 4 hátvéd, valamint két kapus. A találkozó közepes iramú váltakozó játékkal indult, a kapuk többször is veszélybe kerültek, de a kapusok jól álltak a lábukon. A hazai csapat támadott veszélyesebben, a debreceni srácok az 1. harmadban kétszer is emberelőnybe kerültek, de egyiket sem sikerült értékesíteni.

A 2. játékrészben változott a mérkőzés képe, a mieink fölénybe kerültek, jó támadásokat vezettek, de mindez nem jelent meg az eredményben; sőt a 27. és a 38. percben Hartányi és Becze is betaláltak.

A 3. etapban ismét változott a játék; az akadémisták feljebb kapaszkodtak a mezőnymunka terén, a mieink viszont visszaestek és a gólínségük is tovább tartott. A hazai csapat a 45. perc után Mozolai és Molnár révén gyors egymásutánban két gólt szerzett, két emberhátrányt is kivédekeztek, ezzel bebiztosították a győzelmüket.

Ami a támadó játék hatékonyságát illeti, a kapura tartó lövések száma (38-36) csak jelentéktelen eltéréseket mutat, ami viszont a lövések minőségének eltérését jelzi. Talán segítene néhány intenzív lövőgyakorlat!

Okos Csanád vezetőedző mondott véleményt a találkozóról.

„13+2 emberrel tudtunk elutazni a helyosztó első találkozójára. Mezőny-munka terén kiélezett mérkőzést játszottunk, volt energia a lábainkban, viszont a helyzetkihasználásban sokkal eredményesebbnek bizonyult az ellenfél. Nem egyszerű fenntartani a fizikai erőt és a mentális koncentrációt, ha nem sikerül gólt szerezni, hiszen minden egyes találat újabb impulzust szállít a játékosoknak. A hokink minősége nem volt rossz, viszont mindenki számára frusztráló, ha szerzett gól nélkül fejezünk be egy találkozót.”

Budapest Jégkorong Akadémia B – Debreceni HK 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Gólszerzők:
Becze, Molnár, Hartyáni és Mozolai