ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Nem tudtuk az elvárásokat teljesíteni

Közzétéve: 2022-03-19

Cimkék:  U 18

A debreceni srácok korántsem a legjobb kerettel készülődtek az első mérkőzésre, hiszen Máthé Csaba szakvezető nem vehette számításba a juniorban is szereplő játékosokat.

A debreceni kaput Végh Dániel őrizte, akinek már a meccs elején bőven akadt dolga. A nyitó harmadot végig támadták a miskolciak, akik pár perc elteltével előnyhöz is jutottak; a 3. percben György, majd alig több, mint egy perccel utóbb Csiki talált be. A hazaiak komoly mezőnyfölényben hokiztak, több, mint kétszer annyi lövést (22-10) küldtek kapura, mint a mieink.

A meccs képe a 2. játékrészben keveset változott, továbbra is a miskolci csapat játszott fölényben, György és Csiki pedig másodszor is feliratkoztak a pontszerzők közé.  A 27. percben emberhátrányba kerültünk, Tóth Zoltánt állították ki, Taczman pedig gólra váltotta a lehetőséget. A 34. percben sikerült szépítenünk, Rózsa Ákos kozmetikázott az eredményen.

A 3. harmad kevéssel különbözött az előző két etaptól. A 45. percben Oláh, majd kevesebb, mint három perccel később Trozsák volt eredményes. 47.14-nél Zilahi és Trozsák ugrott össze, a 4 a 4 elleni játékban pedig Kiss ért elújabb találatot. Az utolsó tíz percben két alkalommal is emberfórba kerültünk, ám ezeket nem sikerült kihasználni.

A csapatösszeállítás terén előállott komoly gondok a szerdai meccs egészét meghatározták. A mieink sajnos, nem tudták felvenni a miskolciak tempóját, ami azzal járt, hogy gyakran nem értünk időben oda, ahová kellett volna. A vereség sajnálatos, de még nincs veszve semmi, erősebb kerettel pénteken lesz esélyünk a visszavágásra.

Máthé Csaba vezetőedző a következő nyilatkozatot adta a találkozó után.

„Az első mérkőzésen nem sok esélyünk volt, sajnos, az ellenfél sokkal nagyobb tempót tudott diktálni, így a játék összes elemében fölénk nőttek. A meccs előtt átbeszéltük, hogy mi várható, de sajnálatos módon nem tudtuk teljesíteni az elvártakat. A védekezésünk egyáltalán nem működött, így nem is csoda a sok gólos eredmény. Ez a párharc az egyik fél két győzelméig tart, az első mérkőzést elveszítettük, pénteken egy teljesen más játékkal fogunk kimenni a pályára. Az U 21-ben szereplő játékosok is ott tudnak lenni a keretben, ezért bizakodóbb vagyok. Természetesen a támadó játék mellett a védekezés lesz a legfontosabb feladatunk.”

DVTK Jegesmedvék Akadémia – Debreceni HK 8-1 (2-0, 3-1, 3-0)
Gólszerzők:
György (2), Csiki (2), Trozsák, Kiss, Oláh és Taczman, illetve Rózsa