ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | A 3. helyért küzdhetünk meg

Közzétéve: 2022-03-18

Cimkék:  U 21

A vendégek kezdtek agilisabban, majd a mieink vezettek egy pár veszélyes rohamot. Az ötödik percben gyors vendégtámadás futott végig a pályán, Schlekmann passzát Antal lőtte be közelről. Ezután a hazaiak léptek feltámadólag, de csak helyzetig jutottunk el. 09.40-nél Jakabfy került a büntetőpadra. A hátrányban eleinte jól védekeztünk, 11.19-nél azonban egy kipattanó Antalt találta üresen, aki nem hibázott. Húsz másodperccel később Nádort léptették ki az akadémisták, a vendégcsatár pedig értékesítette a lehetőséget. Az ezt követő percekben főként mezőnyjáték folyt a jégen, gól azonban az utolsó percig nem esett. 19.32-nél Dóczit állították ki, az előnyt gyorsan kihasználták a mieink, Bartók szerzett látványos találatot.

A 2. játékrész elején Kókai került a büntetőpadra, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. A 33. percben ismét lankadt a védőink figyelme; előbb Schlekmann talált be, majd kevéssel utóbb Morvay szerzett gólt. Kosourov Alexey időt kért, de ez nem hozott gyökeres változást. A középső harmadban több energiát mozgósítottak a mieink, sok támadást vezettünk, de a lövésekkel tartósan hadilábon álltunk.

A 3. harmad eleje kecsegtető helyzetet hozott; 44.18-nál egy játékmegszakításban két vendégjátékos is kiült, de a srácok a dupla fórt sem tudták gólra váltani… Nem így az akadémisták; 48.51-nél Kókait állították ki és alig néhány másodperccel később Schlekmann kihasználta az emberfórt. 53.14-nél Wiedemann foglalt helyet a büntetőpadon, majd Csollák, illetve Farkas következtek, a mieink gólínsége azonban tartott. 58.40-nél Borbát ült le 2 percre, 59.32-nél Kókai és Ádám. A 3. harmadban újra megvoltak a lehetőségeink, számos emberelőnyös szituáció adódott a srácok előtt, de ezek is rendre kimaradtak.

Sajnos, ezen a meccsen egy kevéske plusz még hiányzott a döntőbe kerüléshez. A fő gond az volt, hogy mi oldalunkon kimaradt számos emberelőnyös szituáció és valószínű, hogy az előző mérkőzés problémái is benne maradtak a mieinkben. A bajnokság egyik fő esélyesével álltunk szemben, akik főleg a komoly Erste Ligás tapasztalattal rendelkező játékosaiknak köszönhetik a sikert. Természetesen még van lehetőségünk dobogós helyezés elérésére; rövidesen kezdődnek az összecsapások a 3. helyért, ahol nagyobb átütő erőre és jobb helyzetkihasználásra lesz szükségünk a bronzérem megszerzéséhez.

Kecskeméti Áron szakmai igazgató igy értékelte a találkozót.

„Sajnálom, hogy a döntőért folytatott harcunk a végéhez ért, de ettől függetlenül nagyon büszkék vagyunk a srácokra, a munkájukra, pontosan tudjuk, mennyi befektetett energiát és időt vett igénybe az, hogy idáig eljussunk! Egy elképesztően kemény BJA-val vívtunk harcot az elődöntőben, ahol az Erste Ligás tapasztalattal rendelkező játékosok visszahívása nagy előnyt jelentett az ellenfélnek. Természetesen ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban! Ettől függetlenül tudjuk, hogy a szezonnak meg koránt sincs vége, hiszem még nagy harc vár ránk a 3. helyért, de ismerve a srácok mentalitását, akik látták, hogy milyen nagy érdeklődést vonzottak a mérkőzéseik, és mennyi embernek szereztek örömet, biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a bronz megszerzéséért! Mi pedig kívülről továbbra is szorítunk nekik!”

Debreceni HK – Budapest Jégkorong Akadémia 1-6 (1-3, 0-2, 0-1)
Gólszerzők:
Bartók, illetve Schlekmann (2), Antal (2), Nádor és Morvay