ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Még mindig van muníciónk

Közzétéve: 2022-03-16

Cimkék:  U 21

Számítottunk arra, hogy az ellenfeleink minden erejüket összegyűjtik ellenünk, arra már kevésbé, hogy a csapatunk átütőereje szerdához képest jelentősen csökken. Márpedig ezzel kellett szembenézni; leginkább sérülésekből és betegségekből kifolyólag öt állandó játékosunk nem tudott elutazni a társasággal, ami döntő mértékben befolyásolta a találkozó végkimenetelét.

Csibi Dávid kezdett a debreceni kapuban és már az első percben maga mögé kezdett nyúlnia; 0.27-nél a gólt Schlekmann szerezte. A srácok érezték, hogy nagy lehetőség előtt állnak, nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. Kivédekeztük Kókai 04.01-nél kezdődő kisbüntetését, a 9. percben az akadémisták fogyatkoztak meg, de nem sikerült élni a lehetőséggel. Négy perccel utóbb az ellenféltől Harmathit küldték ki, de ez az előny is kimaradt. 18.39-nél Schlekmann újra betalált, bár szinte folyamatosan emberfórban hokiztak a mieink. 19.37-nél újabb kiállítást kaptak a fővárosiak, ami áthúzódott volna a középső harmadba, 20.00-nál azonban Molnár gólja keresztülhúzta a számításainkat.

Igaz, csak időlegesen; 20.24-nél Smirnov lőtte be Mihalik András átadását. A debreceni gólzsák viszont még mindig nem akart kinyílni, 21.25-nél megint előnyben hokizhattunk, amit nem sikerült gólra váltani. 29.54-nél Szabó Kornélra is ráfújtak egy kisbüntetést, de a hátrányt kitudtuk védekezni. 34.18-nál Sándor Bence találatával feljöttünk szorosra, de a harmad legvégén Csollák visszaállította a 2 gólos különbséget.

A 43. percben Dorogi és Harmati tűzött össze, a meccs egyenlő létszámban folytatódott. A 45. percben Ravasz gólja nem volt „betervezve”, éppúgy, mint a negyvenhetedikben Morvay találata. Egyre jobban elfáradtak a mieink, fizikai és mentális értelemben egyaránt. 57.20-nál Strenk kihasználta Glotov kisbüntetését, emberelőnyben szerezte meg a találkozó utolsó gólját.

Nem állítjuk, hogy csodát vártunk, de mindenképpen szorosabb meccset annál, mint, ami megvalósult. Egyértelmű, hogy a csapatnak túl sok volt az öt sztenderd játékos hiánya, bár keményen küzdöttek, amíg bírták erővel. Az akadémisták ugyan két győzelemmel nyitották a párviadalt, de a mieink másféle folytatást terveznek. Szerdán újra összecsapnak a küzdő felek, információink szerint a mieink a vasárnapinál jóval erősebb kerettel fognak a jégre lépni!

Budapest Jégkorong Akadémia – Debreceni HK 7-2 (3-0, 1-2, 3-0)
Gólszerzők:
Schlekmann (2), Molnár, Csollák, Ravasz, Morvay és Strenk, illetve Smirnov és Sándor B.