ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Visszahozható az elvesztett pályaelőny

Közzétéve: 2022-03-11

Cimkék:  U 21

A srácok nélkülözték három meghatározó játékosukat, Jakabfy, Smirnov éa Karmaev is a felnőtt keretben kapott helyet. Rajtuk kívül Zilahy betegség, Ördög pedig eltiltás miatt nem állhatott csapata rendelkezésére.

Közepesnél nagyobb iramban indult a mérkőzés, összességében fej-fej mellett haladt a két vetélytárs. 05.53-nál megszereztük a vezetést, Glotov passzát Mihalik András értékesítette. A harmad második felében kiegyenlített játékot láthattak a nézők, mígnem a 15. percben Strenk egyenlített. Néhány másodperccel utóbb Varga könyököse 2 percet ért a játékvezetőknél, az előnyt azonban nem tudtuk gólra váltani.



A 2. játékrészben fölényt harcolt ki a vendégcsapat, a 34. percben előnybe is kerültek Harmati lövése nyomán. 37.15-nél Szabó Kornélt ültették ki, a mieink azonban jól védekezéssel hárítottak az akadémisták emberfórját.



A 3. etapban agilisabban kezdett a debreceni legénység, az eredményben ennek eleinte kevés nyoma volt; 45.27-nél az ellenfél Nádor révén még növelte is az előnyét. 45.53-nál azonban visszajöttünk szorosra, az első sorunk akciójából Bartók talált be. 46.40-nél Makayt küldték a büntetőpadra, de röviddel később Dorogi is ugyanígy járt, egyenlő létszámban folytatódott a küzdelem. 48.40-nél Antek Tomi megsérült, Végh Dani állt a mieink ketrece elé. Tíz perccel a harmad vége előtt az ellenféltől Keresztes ült ki, az eredmény azonban nem változott. 54.34-nél viszont megint csak az első sor villant; Glotov vágta be Mihalik András átadását. Hosszabbítás következett, ennek során a vendégek volt több szerencséjük, 61.17-nél Kárpáti lövésével megszerezték a győztes gólt.



Az öt játékosát nélkülöző debreceni alakulat nagyot küzdött, de egy kevéssel alulmaradt az akadémistákkal szemben. A második összecsapásra vasárnap délután kerül sor. Van esély arra, hogy kompaktabb kerettel utazzunk Budapestre és lehetőség szerint megpróbáljuk visszaszerezni a pályaelőnyt!

Alexey Kosourov vezetőedző elismerően szólt a srácok karakteres viselkedéséről és a harmadközi szünetekben mindent megtett, hogy ébren tartsa bennük a harci szellemet.  Elmondta, hogy még soha nem jártunk ennyire közel a döntőbe kerüléstől, amire jók az esélyeink, de még keményen meg kell dolgozni érte.

Debreceni HK - Budapest Jégkorong Akadémia 3-4 hu (1-1, 0-1, 2-1, 0-1)
Gólszerzők:
Mihalik A., Bartók és Glotov, illetve Strenk, Harmati, Nádor és Kárpáti