ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Kivívtuk a továbbjutást!

Közzétéve: 2022-03-04

Cimkék:  U 21

A két csapat első összecsapását magabiztosan, 9-1-re nyertük és hasonló folytatásban bizakodtunk az idegenbeli találkozó alkalmával is. A mieink soraiból 5 sztenderd játékos hiányzott, de így is nagyszerűen helyt álltak.

Az első debreceni gólra a 6. percig kellett várni, 05.34-nél Karmaev talált be Mihalik András átadásából., majd alig több, mint egy perccel később Mihalik Gergő értékesítette Zilahi passzát. Ekkor egy rövid gólcsend következett, majd az újabb találatot Bartók jegyezte. 14.58-nál Kókai szedett össze egy 2 perces kiállítást következmények nélkül, majd a harmadot Bartók második gólja zárta be.

A 2. játékrész elején először a hazai csapat, aztán a mieink fogyatkoztak meg, gól azonban egyik oldalon sem esett. 23.27-nél viszont Ördög Rolandot fejre és nyakra irányuló támadásban találták vétkesnek és végleges kiállítás büntetésben részesült. Az ezzel együtt járó szimpla fórban Bubnov kozmetikázta az állást. 25.31-nél Sándor Bencét küldték ki. Ezzel ismét dupla fórba kerültek az újvárosiak és Bubnov révén feljebb tornázták magukat. 35.32-nél Dománt ültették ki. Félő volt, hogy az ellenfél feljöhet szorosra, Szeferinkin azonban emberhátrányban is belőtte Bartók jó átadását, így a harmad végén 2-5-re módosult az állás.

A 3. harmad elején az újvárosiak kapust cseréltek, majd 47.06-nál Tamás révén mégis csak szépítettek. Az 50. perctől 54.34-ig felváltva ültek ki a játékosok mindkét oldalról. 54.34-nél Bartók megszerezte önmaga harmadik, csapata hatodik találatát. 57.46-nál Aranyos lőtte a hetediket, míg a sort az 59. percben Mihalik András zárta.

Bár a találkozón a mieinknek nehéz pillanatokkal is szembe kellett nézni, végül 29-53-as kapura lövési mutatóval megérdemelten nyertek, a játék valamennyi elemében felülmúlták az ellenfelet. Játékosaink közül különösen Bartók volt elemében, ő három gólt is szerzett, Smirnov pedig felváltva játszott csatárt, illetve védőt.  Ezzel a srácok benn vannak az elődöntőben és jelenleg ellenfélre várnak.

Alekszej Kosourov vezetőedző a meccs utáni értékelésében méltatta a srácok remek helytállását, külön megköszönve az ifi játékosok kiváló teljesítményét. A mesterhármast jegyző Bartók Andris is felidézte a mérkőzést.

„Összességében jól kezdtük a meccset, egy harmad után 4 góllal vezettünk. A 2. harmadban viszont úgy vélem, benn maradtunk az öltözőben és nagyon sokat voltunk hátrányban. Ezek között volt fölösleges szabálytalanság miatt kapott büntetés is. Voltaképpen visszahoztuk az ellenfelet 4-2-re, szerencsére Fifóval lőttünk egy gólt emberhátrányban, ami visszabillentette a mérleget. A 3. harmadban még egyszer felkapaszkodtak, de a végén kijött, hogy mi vagyunk a jobb csapat és sikerült 5 góllal nyernünk. A hét végéig várnunk kell az ellenfélre, bár ezen a szinten jórészt mindegy, mert mindenki nagyon erős. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, melyek az erősségeink; jó lenne ezeknek megfelelően ellenfelet találni!”

Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni HK 3-8 (0-4, 2-1, 1-3)
Gólszerzők:
Bubnov (2) és Tamás, illetve Bartók (3), Karmaev, Mihalik A., Mihalik G., Aranyos és Szeferinkin