ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Nyolcgólos különbséggel nyertünk

Közzétéve: 2022-03-01

Cimkék:  U 21

A további három mérkőzésen a fehérváriak az Újpesti Jégkorong Akadémia, a  BJA a Jegesmedvék Akadémia ellen, a Vasas SC pedig győriekkel szemben kezdte meg a két nyert meccsig folyó párviadalokat.

Közepesnél magasabb tempóban kezdődött el a mérkőzés, a srácok azonnal át akarták venni a kezdeményezést, míg az újvárosiak kontrákkal operáltak. 02.58-nál Popov ugrott ki a debreceni védők közül és a felső sarokba lőtt. A mieink különösebben nem zavartatták magukat, 05.07-nél Bartók lőtt nagy gólt Smirnov középre adásából. Folyamatosan támadott a debreceni együttes, gyorsan átjátszottuk a semleges harmadot, de az irányzékkal voltak gondjaink. 13.29-nél megszereztük a vezetést; Révész talált be Sándor Bence kipattanójából. Két perccel később Mihalik András kígyózott át a vendégek védelmén, lövése azonban kijött az újvárosi hálóőrről. 15.40-nél Popov került a büntetőpadra. Nehezen álltunk fel, végül el is ment ez az emberelőny. Két és fél perccel a harmad vége előtt újra betaláltunk, de a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. A harmadot végig irányítottuk, a játék képe alapján nagyobb arányban is vezethettünk volna.

22.44-nél megfogyatkozott az ellenfél, mi pedig növeltük az előnyünket; Mihalik lövése kipattant, a pakkot a kék vonalnál várakozó Smirnov zúdította a hálóba. A 8. percben szólót vittek az újvárosiak, Antek Tomi újra nagyot tornázott. 28.03-nál Szabó Kornélt vitték ki, a fórjuk ideje alatt támadott az vendégcsapat, mígnem 29.35-nél elcserélték magukat. 30.46-nál Smirnov másolta le az előző gólját, a kék vonal közeléből átlőtte az újvárosi kapu előtti tolongást. 31.05-nél Bubnov-ot állították ki, Smirnov pedig középtávolról megszerezte a harmadik emberelőnyös találatát. A játékrész végéhez közeledve egyre inkább beszorítottuk az ellenfelet a védőharmadába, számos közeli lövést eresztettünk meg, de újabb gólt nem tudtunk szerezni.

A szünet után öt percet sem kellett várni a következő debreceni gólra, 44.46-nál Ördög adott középre, a korongját Mihalik András lőtte be Ferreira mamutjai között. 50.48-nál Palla Maximiliánt ültették ki, Szabó Kornél pedig megszerezte a hetedik találatunkat. 52.06-nál Mihalik András vágta be laposan Jakabfy átadását. 54-42-nál Bartók és Gebei akasztottak tengelyt, mind a ketten helyet foglaltak a büntetőpadon. Még négy a négy ellen ment a játék, amikor Karmaev átadásával Mihalik András ugrott ki és a hosszú felsőbe lőtte a pakkot. 57.45-nél Glotov csúnyán a palánkra lökte ellenfelét, 5+20 percet kapott, reméljük, eltiltás nem lesz belőle.

A debreceni együttes magabiztos játékkal, nagy gólkülönbséggel győzött az újvárosi csapattal szemben. A srácok közül Smirnov és Mihalik András is mesterhármast jegyzett, de a többiek is jó teljesítményt nyújtottak. Ezzel megadták a negyeddöntő alaphangját, joggal bízhatunk abban, hogy a szerdai dunaújvárosi találkozón akár le is zárhatják a párviadalt. A védekező munkában viszont javulnunk kell, még véletlenül sem szabad magunkra húzni a kemény, jól kontrázó ellenfelet, akik otthon különösen veszélyesek lehetnek.

Alexei Kosourov röviden értékelte az összecsapást.

A vezetőedző méltatta azt a kemény munkát, amit játékosai nap, mint nap zokszó nélkül elvégeznek. Ez a munka köszön vissza az eredményekben, abban, hogy a srácok hosszú ideje rendre győztesen jönnek ki a megmérettetésekből. Elmondta, hogy munkája szerves részeként kezeli és tanítja a fizikai és taktikai képzésen túl mindazt, ami mentális oldalon az orosz hoki alapját jelenti. Az aktuális mérkőzésen dicsérte játékosai teljesítményét, elsősorban a három gólt és két asszisztot jegyző Smirnov-ot valamint a szintén három gólos Mihalik Andrást. A csapat mindenkori pillére, a kapuvédő szintén remek munkát végez hétről hétre, Antek Tomi a újvárosiak ellen is 96 % fölötti védési hatékonysággal hárított. A keretet alkotó valamennyi játékosa elhivatottan dolgozik, a társaságot odaadó, jó hangulat jellemzi. Végezetül elmondta, hogy a Covid-járvány egyszer már meghiúsította a csapat döntőbe jutását, most újra megpróbálják és ezúttal jó esély van a nagy cél elérésére.

A mesterhármast elérő csatárunk, Mihalik András így beszélt a találkozóról.

„Ismerjük a versenytársak játékoskereteit, a középszakasz megnyerése azért is volt számunkra fontos, hogy kedvező helyzetből indíthassuk playoff-ot. Az 1. harmad eleje nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. A DAB gyorsan szerzett egy gólt, ami a semmiből érkezett, de jó volt ébresztőnek. Ezután már kontrolláltuk a találkozót, sokat tartózkodtunk az ellenfél harmadában és jöttek a gólok is. Nagyobb ellenállásra számítottunk, de a meccs végére bedaráltuk őket, rengeteget volt nálunk a korong. A mérkőzés arra is jó volt, hogy mindenki felvegye a playoff-hangulatot, ez lesz a célunk szerdán is; irányítani akarjuk a hokit, jobban megszervezve a védekezést is. Nagyon örültünk annak, hogy nagyon sokan kilátogattak a meccsre, biztattak, támogattak bennünket. Új sorösszetételben játszottunk, kellett egy kis idő, hogy megszokjuk egymást, hiszen a gólokhoz kellenek a passzok is. Nem véletlen, hogy én is a meccs második felében szereztem a góljaimat.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 9-1 (2-1, 3-0, 4-0)
Gólszerzők:
Smirnov (3), Mihalik A. (3), Révész L., Bartók és Szabó K., illetve Popov