ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Hoztuk az első középszakasz meccset

Közzétéve: 2022-02-26

Cimkék:  U 18

Az 1. harmadban a debreceni legénység játszott fölényben. Dacára ennek, a vezetést korán megszerezte az ellenfél, a 3. percben Pintér egyéni akció végén talált be a mieinknek. Az első etap középső szakaszában a debreceniek kerültek emberhátrányba, de a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel. 12.13-nál fordult a kocka, mi játszhattunk emberfórban, ezt Mihalik Gergő értékesítette. Rövid gólcsend után az utolsó percben kétszer is betaláltak a srácok, előbb Révész, majd Ördög szerzett gólt, az asszisztot mindkétszer Mihalik Gergő jegyezte.



A 2. játékrész első felében jórészt mezőnyjátékot láthattak a nézők, fizikális játékkal megfűszerezve. A mieink oldalon két, az ellenfél részéről egy kisbüntetés maradt kihasználatlanul. A középső harmadban egy gól esett, ezt 34.50-nél egyenlő létszám mellett Váraljai Ádám lőtte.



A 3. harmad elején sokat próbálkoztak a küzdő felek, betalálni azonban egyiküknek sem sikerült, maradt a kiállításokkal megtűzdelt játék, a mieink tartották a három gólos előnyüket. Az utolsó percben Tchaliov is gólt szerzett, amivel végleg eldöntötte a találkozó sorsát.



A mieinken végig érezhető volt a meccshiány, a nagy tét is nyomasztotta őket egy kicsit. A srácok ezek ellenére is eredményesen hokizak; Mihalik Gergő egy gólt és két gólpasszt jegyzett, Végh Dani pedig 96,3 %-on teljesített. Reméljük, hogy a fiúk a szombati fordulóban ehhez hasonló, vagy ennél is jobb formát fognak mutatni.

„Nagyon vártuk már, hogy újra hazai közönség előtt játszhassunk, hiszen több, mint egy hónapja nem léptünk itthon jégre. Ebben a párharcban két győzelemre van szükség ahhoz, hogy bejussunk a rájátszásba, ezért a legfontosabb feladat a 6 pont megszerzése. A játékunk nem volt a legszebb, kicsit görcsösen, vagy nem elegendő koncentrációval játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de valójában nem tettük próbára a kapusukat. Ami biztató, hogy az öt gólt más és más játékosunk szerezte.

A playoffra ennél többre van szükség; a védekezésre jobban oda kell figyelni, szervezettebben kell játszani és a lövésekkel befejezni a támadásokat. Bízom benne, hogy szombatra a játékunk szervezettebb, pontosabb és hatékonyabb lesz. Mindenképpen biztató, hogy a 6 pontból 3 már megvan.”

Debreceni HK – KMH SE 5-1 (3-1, 1-0, 1-0)
Gólszerzők:
Mihalik G., Ördög, Révész, Thaliov, Váraljai Á.- illetve Pintér