ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Sokgólos győzelem az utolsó alapszakasz meccsen

Közzétéve: 2022-02-22

Cimkék:  U 16

Közepes iramú hokival indult az első harmad, ahol már 01.22-nél megszereztük a vezetést, Lusztig talált be Balogh Áron átadásából. A 10. percben Kovács Somát állították ki, néhány másodperccel utóbb Káté révén egalizált az ellenfél. A harmadból hátralévő időben főleg mezőnyjátékot láthattak a nézők, a kapuk ritkábban forogtak veszélyben. A 15. percben előbb egy csapatbüntetést fújtak rá a mieinkre, majd Máthé Miklóst küldték ki, az ellenfél azonban kettős előnyben sem tudott gólveszélyt kialakítani.



A 2. játékrész elején váratlanul vetéshez jutott az ellenfél, 31.59-nél egy kiugrás végén Szlovicsák talált be. Nem sokáig vezettek az akadémisták, egy perccel később Kiss Máté nagy bombával egyenlített. A harmad utolsó percében emberelőnybe kerültünk, a fórt Máthé átadásából Kovács Soma értékesítette.



A 3.harmad elején potyogni kezdtek a debreceni gólok; az első percben Máthé ért bele jól Szalontai korongjába, majd a 3. percben Lusztig és Szűcs is betalált. 48.43-nál szép egyéni akció végén Kiss Máté szerzett újabb gólt. Az 53. percben Balogh Áron és Szalontai is betalált, az 55. percben pedig Molnár kicsit kozmetikázta a végeredményt, de ennek kilenc lőtt gólnál már nem volt jelentősége.



Serdülő játékosaink keményen felszívták magukat az utolsó alapszakasz mérkőzésükre. Végig ők diktálták a tempót, ők játszottak fölényben és ami talán a legfontosabb, képesek voltak különféle szituációkból gólokat szerezni. Nem ijedtek meg attól, hogy az ellenfél egy-egy rövidebb szakaszra átvette a vezetést, tovább támadtak és végül magabiztosan nyertek.

Okos Csanád, a mieink szakvezetője elismerően szólt játékosainak teljesítményéről.

„A héten ez volt a harmadik mérkőzésünk, ezzel túl vagyunk az alapszakasz utolsó nekifutásán. A srácok nem tűntek fáradtnak, sikerült dominálni a találkozó minden periódusában, annak ellenére, hogy az első két játékrészben szoros eredmény született. A helyzetkihagyások miatt fellépett frusztráltság végre megtört és sikerült szép megoldások után gólokat szerezni. Kifejezetten örültem annak, hogy mindhárom sorunk szép összjátékot produkált, a védőink stabilan tartották a magukat, emellett a gólszerzésben is bőven kivették a részüket. Jó volt látni, hogy kilábaltunk az utóbbi időszak rossz szériájából. Készülünk tovább; a jövő hétvégén hosszú itthoni CJHL tornán veszünk részt, ahol ismét rengeteg játéklehetőséget kapnak a játékosaink.”

Debreceni HK- Budapest Jégkorong Akadémia B 9-3 (1-1, 2-1, 6-1)
Gólszerzők:
Lusztig (2), Kiss M. (2), Kovács S., Szalontai, Balogh Á., Szűcs és Máthé, illetve Szlovicsák, Káté és Molnár