ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Az élről kezdjük a rájátszást

Közzétéve: 2022-02-18

Cimkék:  U 21

A nevezési lista alapján is egyértelmű volt, a vendégek nem viccelnek, a lehető legerősebb összeállításban, számos sztenderd Erste Ligás játékossal a soraikban léptek a jégre.

Közepesnél magasabb tempójú, oda-vissza hullámzó játékkal indult a rangadó, az elején a miskolciak voltak élesebbek, Antek Tominak bőven akadt védeni valója. Az ötödik percben már vezettek a Jegesmedvék, Pecsét maradt üresen a kapunk előtt és nem hibázott. Továbbra is a vendégek támadtak többet, a 12. percben Szabó Kornélnál láttak szabálytalanságot a játékvezetők, de a létszámfórt nem tudta gólra váltani az ellenfél. A vendégtámadók egyre csak ott tanyáztak a debreceni kapu előtt; 18.01-nél Mattysovszky szerzett korongot és betalált Antek Tominak. Az első harmadban sok veszélyes helyzetet alakított ki a miskolci együttes, a mieink inkább a védekezésre összpontosítottak.

A 2. játékrészre elszántabban érkeztek meg a debreceni legénység, de még mindig több volt a veszélyes támadás a vendégek oldalán, a kapusunknak is jóval több dolga akadt, mint a miskolci hálóőrnek. A 27. percben Kókai kisbüntetését kellett kivédekeznünk, majd Mihalik András tört ki a miskolci védők közül, lövése azonban kifelé pattant. A harmad felénél az ellenféltől Hadobást ültették ki, majd kezdtek magasabb fokozatra kapcsolni a mieink. 36.37-nél Glotov passzát Bartók szúrta kapura váratlanul, szépítettek a mieink. Fél perccel később már egálra állt a meccs, Smirnov lőtte be Kókai átadását. A harmad vége felé is tovább sűrűsödtek az események, elcserélték magukat a mieink, Hajnik pedig egy buli után betalált. 39.06-nál Lövei kapott 2+2 percet „halmazati büntetésként”, aminek java része áthúzódott a 3. harmadba. A középső etapban a mérkőzés képe többször változott, de végső soron egyenlő erők küzdöttek.

A 3. harmadban a találkozó súlypontja mieink oldalára kezdett eltolódni, egyre többet támadtunk és számos kecsegetető helyzetet dolgoztunk ki, most a miskolci kapusnak lett igen sok a dolga. 47.32-nál a miskolciaktól Fazakast küldték ki, a mieink pedig éltek a lehetőséggel; 48-16-nál Smirnov átadását Bartók húzta el a vendégkapu előtt, majd fellőtte a felső sarokba. A meccs hátralévő idejében mindkét csapaton érződött, hogy ha nem muszáj, nem vállalnak majd komolyabb kockázatot. Nem is tették, viszonylag békésen eljött a hosszabbítás ideje.

Az öt perces ráadásban oda-vissza pulzált a mérkőzés, miközben mindkét csapaton a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni. A mieink többet veszélyeztettek, gól azonban egyik oldalon sem esett, így szétlövés következett. Az első két párban a Jegesmedvék kerültek előnybe, majd fordult a kocka, végül Hajnik büntetőlövése döntött a miskolciak javára.

Hatvanöt percen keresztül nagyot csatázott egymással a két vetélytárs csapat. A debreceni legénység több, mint egy harmadon át nem találta a játékát, szívós, kemény munkával azonban visszakapaszkodott a mérkőzésbe. A rendes játékidőben elért döntetlen azt jelentette, hogy sikerült a középszakasz első helyét megszerezni, innen folytatódik majd a rájátszás.

A súlyos sérüléséből frissen felgyógyult Bartók Andris két gólt szerzett és nyilatkozott is a találkozóról.

„Először is nagyon örülök annak, hogy újra játszhattam, és annak még inkább, hogy így alakult a mérkőzés. Az első harmadban úgy éreztem, hogy benn maradtunk az öltözőben, de a 2. szakasztól kezdve fokozatosan, szisztematikusan érkeztünk meg a meccsbe. A következő két  harmad úgy alakult, ahogyan mi szerettük volna, a döntetlen pedig elegendő volt ahhoz, hogy az első helyről várjuk a rájátszást. Körülbelül 3 hónapja sérültem meg, eredetileg azt hittük, hogy tovább tart a gyógyulás, de mostanság már lépni kellett a csapat érdekében. A jövő héttől itt a rájátszás, úgyhogy mostantól kezdve a negyeddöntőre fókuszálunk.”

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék Akadémia 3-4 szu (0-2, 2-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Bartók (2) és Smirnov, illetve Hajnik (2), Pecsét és Mattyasovszky