ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | A legvégén ránk ijesztett a Fehérvár, de mégiscsak nyertünk

Közzétéve: 2022-02-10

Cimkék:  U 21

A február 6-ai ellenfelünk a listavezető, Ifj. Ocskay Gábor NJA együttese volt, akik január végén hazai jégen rendesen elkapták a mieinket. Itt volt tehát az ideje a visszavágásnak.

Közepes iramú, oda-vissza pulzáló hokival indult a rangadó, az elején a vendégcsapat kezdeményezett többet, de javarészt mezőnyjátékot láthatott a közönség. 10.15-nél szép akció bontakozott ki a mieink oldalán, Glotov nagy lövése átpattant a kapuson, az érkező Mihalik András pedig a hálóba vágta. A hazai csapatnak ünnepelni sem volt ideje, az első ellenakcióból Szabó Csaba talált be. Ám a fehérvári öröm se tartott sokáig, 10.59-nél Jakabfy pontos passzával Bartis lépett el és visszavette a vezetést. 12.40-nél Jakabfyt állították ki, de a debreceniek kivédekezték a vendégelőnyt. A megmaradt időben mind a két csapat lendületes támadásokat vezetett, gól nem esett, legnagyobb részt kiegyenlített játék zajlott a jégen.

A 2. játékrész első támadását a mieink vezették, 20.13-nál Glotov jól tálalt Smirnov elé, az orosz légiós pedig nem hibázott. A 28. percben Nochta került a büntetőpadra, az emberfórt azonban nem tudtuk kihasználni. 30.28-nál újabb szép hazai attak bontakozott ki, Smirnov kerülte meg a fehérváriak ketrecét, középre adását Glotov ütötte be. 32.10-nél Diószegit állítottak ki bottal lökésért, de alig tíz másodperccel később a vendégek is megfogyatkoztak, előbb Szabó Csaba, majd Szabó Péter került a büntetőpadra. A 37.perc végén Skakodub-ra is ráfújtak egy magas botot, az előnyt pedig értékesítették a mieink, Mihalik és Smirnov előkészítését Szabó Kornél lőtte be. A 2. játékrészben a vendégcsapat elvesztette a fonalat, idegesen hokiztak, sokat szabálytalankodtak, 21-7-re vesztették el a kapura lövéseket.

A 3. harmadra az akadémisták kapust cseréltek, Aldahduh került a fehérvári kapuba, ám ez nem zavarta Diószegit, aki 44.12-nél megszerezte a hatodik találatunkat. A következő percekben az idővel is elkezdtek játszani a mieink, ami hosszú ideig ki is fizetődött. Az 56. percben azonban Szabó Kornélt kiállították, majd 57.14-nél Csölle kihasználta az emberelőnyüket. Óriási rohanásba fogott a vendégcsapat egy percen belül még kétszer betaláltak, és érződött, hogy végig ezt akarják csinálni. A mieink megzavarodtak, 58.18-nál Kosourov időt kért, hogy megnyugtassa a legényeit. Ez sikert hozott, bár az ellenfél is kikérte az idejét és lehozták a kapusukat is.

Junior csapatunk a vártnál némileg könnyebben szerezte meg a 3 pontot. A srácok a kiváló 2. harmadukkal döntötték el a meccset, jól kombináltak és az ellenfél kapuja előtt is feltalálták magukat. A 3. harmadban egy perc alatt kis híján feljött szorosra az ellenfél, nagy tanulság, hogy ilyen helyzetben csak szabályosan lehet játékba avatkozni.

A játékosok közül ezúttal Szabó Kornél mondta el a véleményét.

„Összességében nagyon jó meccset játszottunk, jól kombináltunk és a játékidő java részében kontrolláltuk a találkozót. Olyan könnyelműséget, amit az utolsó három percben produkáltunk egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak. Most már az utolsó középszakasz meccsünkre kell fókuszálni, hogy a lehető legkedvezőbb playoff-pozícióba kerüljünk. Egy találkozó még és jöhet a rájátszás!”

Debreceni HK – Ifj. Ocskay Gábor NJA 6-4 (2-1, 3-0, 1-3)
Gólszerzők:
Mihalik A., Bartis, Smirnov, Glotov, Szabó K., Diószegi, illetve Szabó Cs., Csölle, Farkas, Skakodub