ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Két meccset nyertünk Villach-ban

Közzétéve: 2022-02-09

Cimkék:  U 18 ifi ICEJ

A mérkőzések az ICE Juniors League selejtező csoportjában kerültek sorra. A mieink a hétvégi forduló után 33 ponttal az 5. helyet foglalják el, ugyanitt a Budapest Jégkorong Akadémia a második helyezett, míg a Kárpáti Farkasok 0 ponttal a nyolcadikak.

Máthé Csaba vezetőedző így értékelte az ausztriai hétvégét.

„A Villach ellen mindkét találkozó 3-2 győzelmet hozott, az első mérkőzésen 0-2 ről sikerült felállnunk. Az első harmadban Váraljai Ádám talált be, a 2. harmadban oda-vissza játék zajlott, de ez csak helyzetek kialakítására volt elegendő. A 3. szakaszban kihasználtunk egy dupla fórt, Domán lövésébe Aranyos ért bele, majd Szeferinkin szép egyéni megoldás után szerezte meg a vezetést. Nagyszerű eredményt értünk el, sokat dolgoztunk a győzelemért, a csapatmunka jól működött.

A vasárnapi mérkőzésen mi szereztük meg a vezetést Váraljai Ádám révén, majd Fehér Ádám egy remek lövésből növelni tudta az előnyünket. A 2. játékrészben nagyon bent maradtunk az öltözőben, de szerencsére Végh Dani bravúrokkal tartotta a csapatot. A 3. etapban emberelőnyben kaptunk egy gólt, ám Szeferinkin találatával újra kettő volt közte. A találkozó utolsó percében az ellenfél még szerzett egy gólt, de ez csak a felzárkózásra volt elegendő.

A két villach-i 3-2-es győzelem felemás érzéseket váltott ki belőlem. Az első mérkőzést rengeteg munkával, csapatjátékkal megnyertük, a másodikon viszont nem tudtunk felülemelkedni az egyéni játékon és ez nehézzé tette a találkozót.”

A játékosok így kommentálták a meccseket.

Szeferinkin Philip:

"Az első, budapesti mérkőzés eléggé „káoszos” hoki volt, sajnos, a vezetésünk után az ellenfél fordított és veszítettünk. A második meccs volt a legjobb, magas tempóban zajlott, kevés emberrel is jól teljesítettünk, kétgólos hátrányból fordítottunk a csapategységnek köszönhetően. A 3. mérkőzésen már megjelent a fáradság is. Kétgólos vezetéshez jutottunk, ami elég volt arra, hogy a becsúszó hibáink ellenére is a kezünkben tartsuk és egy góllal megnyerjük a találkozót."

Végh Dániel:

"Egy kicsit görcsösen indítottuk a hétvégét, de meccsről meccsre jobban hokiztunk. A második mérkőzés volt számomra a legjobb, úgy éreztem, hogy kihoztam magamból a maximumot és a csapattal együtt dolgozva sikerült két összecsapást megnyerni. Örülök a győzelmeknek!"

2022.02.05.
EC VSV – Debreceni HK  2-3 (2-1, 0-0, 0-2)
Gólszerzők:
Mandl, Uschan illetve Váraljai Á., Domán és Szeferinkin

2022.02.06.
EC VSV – Debreceni HK 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)
Gólszerzők:
Vibmer (2), illetve Váraljai Á., Fehér Á. és Szeferinkin