ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Gondok voltak a gólszerzéssel

Közzétéve: 2022-02-09

Cimkék:  U 18

Energikusan, jól kezdtek a mieink; alig több, mint egy perc után már vezettünk, a gólt Mihalik Gergő szerezte. A 10. percben Váraljai Ádám lőtte be Rózsa átadását. Ebben az időszakban sokat támadtak és kapura is veszélyesek voltak a debreceniek. A kétgólos előny birtokában a 13. percben kihagyott egy kicsit a védekezésünk; Varga révén szépítettek a fővárosiak. Néhány másodperccel utóbb Kálmánt állították ki a játékvezetők, a lehetőség azonban kimaradt, részben azért, mert 13.25-nél Varga Máté is pihent egyet. Az első harmadban a mieink irányították a meccset, ami megjelent a lőlapon is.

A 2. játékrész elején, a 25. percben kissé váratlanul Sári volt eredményes, miközben Váraljai Bence gól előtti szabálytalansága kézben maradt. A 33. percben Lobenwein szerzett gólt, vezetéshez jutott az akadémista csapat. A harmadból hátralévő időben egy-egy kiállítás esett a két oldalon, továbbra is kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, de a hazaiak támadásai veszélyesebbek voltak a miénknél.

A 3. harmadban élesedett a küzdelem, ráerősítettek az akadémisták. A játék főként a mezőnyben folyt, és bár sokat támadtak a mieink is, hadilábon álltak a góllövéssel. 49.52-nél Fingust átadásából Molnár talált be a mieinknek. A mérkőzés sorsa ezzel lényegében eldőlt, bár a srácok mindent elkövettek a felzárkózás érdekében.  Az utolsó percben a debreceniek lehozták a kapust is, de így sem sikerült gólt szerezni.

Csapatunk ezúttal is azt az utat járta be, ami már többször előfordult a szezon során. Jó, néha nagyon jó kezdés, utána több ziccer is kimarad, kezdünk elfáradni és néha nem tudunk visszajönni a mérkőzésbe. Mivel többször is apróságokon múlott, múlik a győzelem, üdvös lesz dolgozni az említett problémákon, a sikeres rájátszás érdekében.

Máthé Csaba vezetőedző részletesen elemezte a hétvégi mérkőzéseket.

„Három nap alatt három mérkőzésre készültünk, tudtuk, hogy ez sok energiát kivesz majd a csapatból, főleg úgy, hogy Villach-ba 13+1 fővel utaztunk el, miközben előtte pénteken a BJA ellen léptünk jégre. Az utóbbi találkozót egyébként nagyon jól kezdtük. Az első harmadban két góllal sikerült ellépni az ellenféltől Mihalik és Váraljai Ádám góljaival és ezeken túl még három 100% ziccert kihagytunk, amit a végén bánhattunk erősen. Az ellenfél elkezdte a felzárkózást, a 2.  harmad végén egy góllal átvették a vezetést, nekünk erre csak egy pár helyzet volt a válaszunk. A 3. harmadban sem sikerült betalálnunk, a meccs végén még egy gólt kaptunk, így 4-2 arányban vereséget szenvedtünk. Összeségében a hétvégéről több a pozitív benyomás, mint a negatív, de mindegyikkel foglalkozni kell, mert közeledik a rájátszás és ott nincs lehetőség a hibákat kijavítására. Így azokat a lehető legkisebb számra le kell lecsökkenteni.”

A játékosok közül Váraljai Ádám értékelte az összecsapást.

„Nagyon nehéz három mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon meg kellett dolgozni a két villach-i győzelemért, nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre, sokat blokkoltunk. A kis létszámnak köszönhetően hibák is be-becsúsztak, de ezeket sikerült kijavítani. Sajnálatos, hogy a Tüskecsarnokban nem tudtunk nyerni. Nagyon örülök annak, hogy mindhárom mérkőzésen betaláltam, ebből tudok építkezni a rájátszásra.”

Budapest Jégkorong Akadémia - Debreceni HK 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)
Gólszerzők:
Mihalik G., Váraljai Á., illetve Varga, Sári, Lobenwein és Molnár K.