ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Hosszabbításra vittük a találkozót

Közzétéve: 2022-02-09

Cimkék:  U 16

Az első percekben nagyrészt mezőnyjáték zajlott a jégen, majd 08.52-nél a miskolciak jutottak vezetéshez, a találatot Mura szerezte. A 11. perc elején Czecze egyenlített, majd 13.26-nál sor került némi keménykedésre is, ebben a hazaiak jártak az élen. 17.39-nél elcserélte magát az akadémista társaság, ez azonban nem zavarta Trajcsikot, aki néhány másodperccel utóbb emberhátrányban is betalált. A fór utolsó másodpercében Lusztig végre kihasználta az emberelőnyt, így maradt a döntetlen állás. Sajnos nem sokáig; két másodperccel a harmad vége előtt Cseke góljával ismét a hazaiak vezettek. A nyitó harmadban jóval többet veszélyeztetett a Miskolc, enne ellenére, kicsit jobb koncentrálással előnnyel is zárhattunk volna.

A játékrész elején keveset változott a játék képe, a szemfülesen hokizó Czecze Hunor azonban kihasználta Oravecz kiállítását, harmadszor is egyenlítettünk. A válasz ezúttal sem maradt el, fél perccel a harmad végét megelőzően Kunsági révén újra előnybe került az ellenfél.

A 3. harmadra mindkét együttes bevetette a tartalék energiákat, a 47. percben ugyan Tóth kiállításával megfogyatkoztak a mieink, de Máthé Miklós góljával ismét egyenlő lett az állás. Az 53. percben megint az akadémisták vezettek, ezúttal Kunsági volt eredményes. Nem sokkal később jött egy hazai kiállítás, vele a menetrendszerű debreceni gól, amivel Czecze mesterhármast jegyzett! 59.10-nél időt kértek a miskolciak, de nem tudták meggátolni, hogy a mieink hosszabbításra vigyék a mérkőzést.

A túlóra első percében Kovács Balázs ellen fújtak a játékvezetők, de a mieink kiváló védekezéssel tartották magukat, miközben Trajcsikot is kiültették. 61.57-nél Okos Csanád vezetőedző időt kért. Hat másodperc volt hátra Kovács Balázs két percéből, ezt követően tartósan előnyben hokizhattunk volna. A tervet azonban csak részben sikerült valóra váltani, 62.24-nél Nónay betalált emberhátrányból, ezzel a miskolciak otthon tartották a bónusz pontot.

Végig kiélezett, nagy csatát hozott ez a mérkőzés, melynek során a mieink négyszer jöttek vissza a mérkőzésbe, amelyet a szerencse végül az ellenfél javára döntött el. A srácok dicséretet érdemelnek a helytállásért, a nagy harcban megszerzett és hazahozott egy pontért. Czecze Hunornak külön gratuláció jár a mesterhármas eléréséhez!

Okos Csanád vezetőedző az alábbiak szerint foglalt állást.

„Hiányos kerettel utaztunk Miskolcra, mindössze 13+2 fővel léptünk jégre. Eltiltások, betegség és sérülés nehezítette a dolgunkat. Kiélezett párharca számítottunk és a várakozásaink be is igazolódtak. Annak ellenére, hogy nagyon közel voltunk, az eredményt nem tudtuk megfordítani, a miskolciak mindig egy lépéssel előttünk jártak. Pozitívum, hogy olyan elemek jelentek meg a játékunkban, melyeket edzéseken gyakorlunk/gyakoroltunk, kifejezetten örültünk ennek.”

DVTK Jegesmedvék Akadémia – Debreceni HK 6-5 hu (3-2, 1-1, 1-2, 1-0)
Gólszerzők:
Kunsági (2), Mura, Trajcsik, Cseke és Nónay, illetve Czecze (3), Lusztig és Máthé