ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU 25 B | Rangadót nyertek a lányok Hatvanban

Közzétéve: 2022-02-09

Cimkék:  NU 25

A papírforma szerint a hatvani csapat számított jóval esélyesebbnek, de azért mi is bizakodhattunk a tisztes helytállásban.

Az első harmadban eleinte inkább mezőnyjáték folyt a jégen, a mieink azonban aktívabbak voltak és többet veszélyeztették a hazaiak kapuját. 16.15-nél a hatvanaik szereztek vezetést, a gólt Sinoros-Szabó szerezte. A debreceni lányok nem estek kétségbe, 17.29-nél Fodor Kincső használta ki a hazai együttes kiállítását.

A 2. játékrész elején ismét emberfórba kerültünk, az előnyt 24.16-nál Nagy Dorina értékesítette. 34.09-nél Czeglédi Noémi kapott 2 percet, ám ezt az ellenfél nem tudta kihasználni. A 37. percben elcserélték magukat a hatvani lányok, de ez az előny is kihasználatlan maradt. A mezőnyjátékban enyhe fölényt harcoltak ki a mieink, akik a 2. periódusban is többször találták el a kapu, mint ellenfelük.

A 3. harmadban a hazai együttes próbált feljebb zárkózni, de ez csak abban nyilvánult meg, hogy három kisbüntetést is bezsebeltek. A szakvezetőjük az 50. percben időt kért, de a játék képe nem változott. 52.17-nél a mieink voltak többen a pályán, mint szabadott volna, a hatvaniak lehozták a kapust, de nem boldogultak az elszántan védekező debreceniekkel. Varga Panna még kétszer hagyta el a hatvaniak kapuját, 57.37-nél azonban Márta Anna betalált az üres kapuba és ezzel eldöntötte a találkozót.

Nagy küzdelemben, ügyes és jó játékkal megérdemelten győztek a mieink a náluk jóval tapasztaltabb ellenfelükkel szemben.  Külön is kiemelésre kívánkozik, hogy a lányok úgy nyertek, hogy a mérkőzésen 36 kapura lövést produkáltak és a mezőnymunkában szintén megállták a helyüket! Gratulálunk a csapatnak, Révész Zsuzsinak és az edzőknek is!

Köllő István edző méltán dicsérte a lányok kiváló teljesítményét.

„Végig néztem a bemelegítést és egy kicsit meg is ijedtem, látva a hatvani kapus nagyon komoly fizikai adottságait és a mezőnyjátékosok agresszivitását. A 16. percben kaptunk egy gólt, de szinte azonnal sikerült válaszolni, ami viszont megnyugtató volt; a 2. harmadban   Fodor Kincső nagyon szépen tette be a pakkot az ellenfél hálóőrének lábai között. A 2. játékrészben átvettük a vezetést, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, látszott, hogy a lányok fejben is jelen vannak a mérkőzésen. Annyira belefeledkeztek a küzdelembe, hogy alig vették észre; velük szemben ott az üres kapu! Végül Márta Anna észlelte és eldöntötte a találkozó sorsát. Összességében a mieink ügyesek játszottak, nagyot küzdöttek és megérdemelten nyertek, gratulálunk!”

FC Hatvan Girls – Debreceni HK 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Gólszerzők:
Sinoros-Szabó, illetve Fodor K., Nagy D. és Márta A.