ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Tíz gólt termeltünk vasárnap

Közzétéve: 2022-02-01

Cimkék:  U 21

A vasárnap esti mérkőzésre erős kerettel álltak fel a mieink, akik a listavezető székesfehérvári alakulattal állnak harcban az alapszakasz bajnoki címért.

A találkozó elején nagy energiákat mozgósítottak a vendégek, meg is zavarodtak egy kicsit a mieink, de ez nem tartott sokáig. A harmad java részében oda-vissza hullámzott a játék, mind a két oldalon bőven akadt dolga a kapusoknak. A hatodik perc táján nagyot hibázott a debreceni védelem, szerencsére a korong a palánkon csattant. A 8. perc elején ordító gólhelyzet maradt ki a vendégek kapuja előtt, majd Ördög került a büntetőpadra, akadályozás miatt. Alig több, mint négy perccel utóbb Karmaev is kiült, de a srácok biztonságosan védekeztek. 14.47-nél Horácskó kapott 2 perces kisbüntetést, a játék képe azonban alig változott. 17.07-nél ügyes kontrát vezettek a mieink, Borbáttól indult az akció, Kókai Révészt hozta játékba, aki a vendégek hálójába vágta a pakkot. Az első periódus kiegyenlített játékot hozott, egyre erőteljesebb hazai támadásokkal.



A 2. játékrész első percében Mihalik Andris szerzett korongot, aki megindult és az ellenfél hálójába vágta. A 22. percben Szabó Dávidot ültették ki. Még javában tartott az emberhátrányunk, amikor Ördög fordult be a vendégkapu elé Glotov korongjával és felvarrta a pakkot a vas alá. A 30. percben az ellenfél két játékosa is a büntetőpadra került, a dupla fórt azonban nem tudtuk gólra váltani. 34.37-nél viszont Szabó Dávid közelről megszerezte a negyedik találatunkat. Tíz másodperccel később Weilert hagyták őrizetlenül a védőink, a piros-kék csatár szépített. 36.50-nél a kiugró Mihalik Andrist felvágták, a vezetőbíró büntetőlövés helyett testre ütést ítélt, az emberelőnyünk pedig kimaradt. A piros-kékek pontosabbak voltak, az utolsó percben Kovács feljebb zárkóztatta az övéit, mi viszont már a második elkerülhető gólt kaptuk.



A 3. harmadra elfogyott a vendégcsapat, akik a harmadukból is nehezen tudtak már kijönni. Elkezdtek potyogni a gólok, 42.48-nál Mihalik Gergő talált be, egy perccel később Mark Smirnov. 48.29-nél Horácskó csak két percet kapott egy fejre irányuló támadásért, de ez is elegendő volt Szabó Kornélnak, hogy megszerezze a hetedik gólunkat. A mérkőzés alakulása a piros-kékek több játékosát is kihozta a sodrából, az egy az egy elleni párharcokból rendszeresen úgy jöttek ki, hogy még odacsaptak néhányszor. A hangulatuk attól sem javult, hogy az 51. percben Mihalik Gergő emberelőnyből, néhány másodperccel utóbb egyenlő létszám mellett Aranyos talált be. Az 56. és az 58. percben is történtek összecsapások, az első alkalommal Smirnov még berámolt egyet dupla fórból, nem érte meg tehát a keménykedés, 10-2-vel zártunk.



Körülbelül a mérkőzés közepéig bírta az általa kezdeményezett tempót a fővárosi csapat, utána elfáradtak, a játék helyett is játékvezetőkkel, illetve az ellenfelekkel kezdtek foglalkozni és ezzel maguk alatt vágták a fát. Reméljük, hogy a szerdai visszavágón nem kell majd a keménykedésekkel foglalkozni! Ha szerdai meccs is jól sikerül, akkor sem dőlhetünk még hátra, hiszen a 3 ponttal áll előttünk a Fehérvár, két pont hátrányban követnek minket a Jegesmedvék. Sok nehéz perc lesz még hátra!

Mark Smirnov, aki két gólja mellett négy gólpasszt is jegyzett, így idézte fel a történteket.

„A mérkőzés első 20 perce nehéz volt, de aztán sikerült összekapni magunkat. A 2. játékrésztől világosan lehetett látni, hogy működnek azok az új játékelemek, amelyeket az edzéseken rendszeresen gyakorolunk. Ugyanez nem ment ilyen jól a fehérváriak ellen. Nagyon örülök, egyrészt azért, mert remek meccset játszottunk, magas szinten hokiztunk, másrészt amiatt, hogy gólokkal, asszisztokkal járulhattam hozzá csapatom jó teljesítményéhez. Edzőnk, Alexei Kosourov jóvoltából ma két sorban is szerepet kaptam, ami megtisztelő volt számomra.”

Debreceni HK – Vasas SC 10-2 (1-0, 3-2, 6-0)
Gólszerzők:
Smirnov (2), Mihalik G. (2), Ördög, Mihalik A., Révész L., Szabó D., Szabó K. és Aranyos, illetve Kovács K. és Weiler