ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU 25B | Potyogtak a gólok a női meccsen

Közzétéve: 2022-01-31

Cimkék:  NU 25

A lányaink az első perctől tűz alatt tartották a vendégek kapuját. A „Gyíkok” foggal-körömmel védekeztek, de így sem bírták sokáig kapott gól nélkül. 05.32-nél Lányi Anna szerezte az első gólunkat, sőt ezen kívül is adódott jó néhány helyzetünk, ám a lehetőségeket vagy elkapkodták, vagy túljátszották a mieink. A fölényünkre jellemző volt, hogy a hazaiak 24 alkalommal veszélyeztették a vendégek kapuját, hét próbálkozás ellenében.



A 2. játékrész kezdetén Nagy Dorina talált be, majd Lányi Anna ismételt a 24. percben. A harmad félidejéhez közeledve Kelemen Anna is beköszönt, majd mintegy hat perccel utóbb Juhász-Berencsi Luca gólja következett. A harmad végeredményét 36.58-nál Márta Anna állította be. A debreceni lányok végig „egykapuztak”, 29 lövésükre csak két kísérlet volt a válasz.



A 3. harmadban is folytatódott a hazai fölény. A 47. percben Kelemen Anna iratkozott fel a góllövők közé. Az 50.42-nél Bögyös Dóra révén az ellenfél picit kozmetikázta az eredményt, de Nagy Dorina válasza sem késett. Néhány másodperccel utóbb Fodor Kincső volt eredményes, majd a találkozó végén Márta Anna a második, Lányi Anna pedig a harmadik találatát szerezte. Az utolsó percben Juhász Berencsi Luca is duplázott, ezzel kialakult a 12-1-es végeredmény.



A DHK-s lányok eredményesen, ugyanakkor jól is játszottak. A mérkőzésre mi sem jellemzőbb, mint az, hogy a mieink 53 kapura lövéssel próbálkoztak, miközben az ellenfél csupán nyolc alkalommal tette ugyanezt.

Prakab Szilárd vezetőedző így értékelte csapata teljesítményét.

„Ismételten egy újonc csapattal mérkőztünk meg. A találkozót az első perctől mi irányítottuk és a játék nagy részét a támadó harmadunkban töltöttük. Az első szakaszban viszont csak egy gólt tudtunk szerezni, ami annak köszönhető, hogy néha túltoltuk a játékot, vagy nem voltunk eléggé türelmesek. Ez a második és harmadik játékrészben megváltozott és kezdtek jönni a góljaink is. A mérkőzésen az volt a cél, hogy eredménytől függetlenül végig dolgozzon mindenki, amit úgy gondolom, sikerült megvalósítani. Gratulálok a lányoknak!”

Debreceni HK – Lizards 12-1 (1-0, 5-0, 6-1)