ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Két pontot hoztunk haza Miskolcról

Közzétéve: 2022-01-21

Cimkék:  U 21

Kedden este a mieink Miskolcra látogattak, ahol mindvégig kiélezett, kemény küzdelemben, szétlövésben nyertek a Jegesmedvék ellen.

Antek Tomi kezdett a debreceni kapuban, mellette három bekkpárral és négy sor támadóval álltunk fel a találkozóra. Kissé ideges hangulatban indult a mérkőzés, a miskolci oldalon Szalay már a 2 percben kapott egy kisbüntetést, 03.40-nél viszont Ellerbrockot küldték ki. A harmad felénél György Róbert gáncsolása ért két percet, majd a 17. percben ismét ő került a büntetőpadra. Az első periódusban agilisan és keményen hokiztak a mieink, az irányzékkal akadtak problémáink, végül mind a három emberelőnyünk kimaradt. A fölényünket jelzi, hogy a mieink tizenhat alkalommal találták el a kaput, az ellenfél mindössze nyolc lövéssel kísérletezett.

25.40-nél Ellerbrock és Csíki tűztek össze, 4 a 4 ellen folytatódott mérkőzés. A 29. percben Szabó Dávidot ültették ki, a vendéglátók emberelőnyét Pecsét használta ki. Nem sokáig vezettek a hazaiak, másfél perccel később Mihalik Gergő passzát Révész adta középre, Borbát pedig a miskolci hálóba lőtte. 35.47-nél a büntetőpadról visszatért Dorogi lőtte kapura Mihalik kipattanóját, az első kísérletet védte a Jegesmedvék hálóőre, az ismétlés azonban betalált. Az utolsó percben Kókai és György Szilárd akaszkodott össze, a küzdő felek megúszták egy-egy 2 perces kiállítással. Kiegyenlített mezőnymunka zajlott a 2. játékrészben, azonos volt a kapura lövések száma.

A harmadközi szünetben Kosourov egyszerű játékot kért a legényeitől és felhívta a figyelmüket a szilárd védekezésre, a blokkolások fontosságára. A 3. harmad Smirnov kétperces kiállításával indult, az állás azonban nem változott. A 48. percben Trozsák révén egyenlítettek a Jegesmedvék, de utána a mieink ismét megszerezték a vezetést. A miskolci gólszerzőt kiállították, Smirnov elvitte a bulit, Karmaev okosan játszotta meg Szabó Kornélt, aki 56. percben elsőre kihagyta a helyzetét, másodikra viszont betalált. A mieink önfeláldozóan védekeztek, ütköztek, különösen Dorogi és Sándor Bence blokkoltak sokat. 58.28-nál Borbát került a büntetőpadra, a Jegesmedvék pedig időt kértek. 59.31-nél Tóth góljával megint visszajöttek döntetlenre a miskolciak, közben Glotov-ot kiszórták 2 percre, a büntetése áthúzódott a hosszabbításra.

A ráadásban nagyot harcoltak a debreceni srácok, hiába nyomott a hazai csapat, nem tudtak előnybe kerülni, bár 63.09-nél Szabó Kornélt is elveszítettük. Mivel a hosszabbítás után is maradt a döntetlen, szétlövés következett, mely az 5 párig váltakozó sikerrel folyt, végül Borbát büntetőjére már nem volt válasza a miskolciaknak.

Kemény harcban, megérdemelten szereztek két pontot a mieink a kelet-magyarországi rangadón, a jó képességű ellenféllel szemben. Az egész csapat szépen helyt állt, a harmadik harmadig a negyedik sor is sokat segített. Az orosz légiós csatársor a szokásosnál kevesebbet alkotott, nem csoda; mivel Karmaev és Smirnov is sérülten vállalta a játékot, de a két felnőtt meccs fáradalmai is benne voltak az izmaikban. A mieink jelenleg az A-csoport második helyén állnak, 3 pont hátrányban az Ifj. Ocskay Gábor NJA mögött. Jövő szerdán kezdődik a felsőházi rájátszás, bízunk abban, hogy sikerül számunkra kedvező ellenfelet választani! A lebonyolítási rend szerint ugyanis az A-csoport első négy csapata a helyezési számaik sorrendjében választ ellenfelet az alacsonyabban rangsorolt együttesek közülés az élen végző két csapat bónuszpontot is visz magával.

A debreceni srácok közül a két találatig jutó Borbát Norberttől kértünk rövid véleményt a találkozóról, aki a következőket válaszolta.

„Úgy gondolom, hogy jól álltunk bele a mérkőzésbe, de sajnos, nem tudtunk végig fókuszálni, többször is hibák csúsztak a játékunkba. A 2. játékrész vége felé sikerült magunkat összeszedni, megszereztük a vezetést, de további hibák miatt a miskolciak ki tudtak egyenlíteni. Szerencsére a büntetőlövésekkel megnyertük a meccset, nagy öröm volt számomra, hogy sikerült kétszer is betalálni!”

DVTK Jegesmedvék Akadémia – Debreceni HK 3-4 bü (0-0, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Pecsét, Trozsák és Tóth, illetve Borbát (2), Dorogi és Szabó K.