ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Megint az elején csúszott el a meccs

Közzétéve: 2022-01-20

Cimkék:  U 16 serdülő Fehérvár

Egy nap természetesen túl rövid egy komolyabb elemzésre, de abban azért bizakodtunk, hogy a srácok levonják a vasárnapi meccsből a konzekvenciákat, hogy például nem engedik el a találkozó elejét, de mindez csak remény maradt.

Már a 2. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Lőczi talált be Gergely Hunornak. 04.50-nél Majoros ült ki gáncsolásért, a fórjukat kihasználták a fehérváriak, ezúttal Sajti talált be. A 16. percben Filipko lapos lövése surrant be a hazai hálóőr mamutja alatt, 22 másodperccel utóbb Sajti ugyanoda helyezte a negyediket, majd Lencsés még véletlenül sem hálószaggató lövése is beakadt. A harmad utolsó percében Lőczi növelte a vendéggólok számát. A kaput eltaláló lövések száma 4-14 volt, ez is jelzi, mekkora fölényben játszottak az akadémisták.



A 2. játékrészben a mieink részéről tovább folytatódott az erőlködés, Lőczi már a 22. percben gólra váltotta Kovács Soma kiállítását. Okos Csanád 22.45-nél kapust cserélt, Révész Zsuzsa állt a debreceni háló elé. A mérkőzés felénél végre megvillant valami; Máthé Miklós lőtte be Balogh Áron átadását. Hatgólos előnyben nem törték magukat össze a vendégek, a mieink is kezdtek kijönni a szorításból. 31.39-nél Kovács Balázst küldték a büntetőpadra, Antonijevic pedig beállította a harmad végeredményét.



A 3. harmadra valamelyest összeszedték magukat a debreceniek, 40.13-nál Czecze kozmetikázta az aktuális eredményt. 51.37-nél az üresen hagyott Pallós iratkozott fel a gólszerzők közé, 53.07-nél viszont Balogh Áron használt ki egy emberelőnyt. Az 59. percben Sajti és Szűcs Martin tűzött össze, de ez csak jelezte a jégen bujkáló feszültséget. Nyolc másodperccel a mérkőzés vége előtt a debreceni oldalról Kovács Soma és Balogh Áron, míg a fehérváriak közül Lőczi és Antonijevic verekedett össze, az utóbbi kivételével valamennyien 5+20 perces büntetéssel gazdagodtak. A 3. harmad kiegyenlített játékot hozott. Révész Zsuzsa kiválóan, 92 %-os védési hatékonysággal dolgozott. A záró harmad már nemcsak nyomokban hasonlított egy jégkorong nevű népszerű játékhoz, a szükségtelen bunyóért viszont kár volt.



Serdülő csapatunk nem tudott megszabadulni azoktól a gondoktól-bajoktól, amelyek az érdi mérkőzésüket is végig kísérték. A végeredmény már az első harmadban eldőlt, miközben csak a harmadik periódusra érték el a srácok az üzemi hőfokot, ami kevés volt a mezőny egyik legjobb csapatával szemben.

Okos Csanád vezetőedző többet várt a csapatától.

„Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amire természetesen számítottunk. Arra kértük a srácokat, hogy bármi is az eredmény, dolgozzanak keményen, hiszen a hosszú távú fejlődésük érdekében ez kulcsszerepet játszhat. Úgy gondolom, voltak időszakok, amikor a kemény munka részben meglátszott a mérkőzésünkön. Voltak cserék, amikor sikeresen dolgoztunk, és volt, mikor kevésbé. Pozitívumként emelném ki, hogy összejött egy pár önfeláldozó blokkolás, és jóval határozottabban hokiztunk, mint a legutóbbi mérkőzésen. Menni kell előre, dolgozni tovább, kitartóan, felemelt fejjel elviselni a nehezebb időszakokat, és alázatosan kezelni a szebb, örömteli periódusokat!”

A játékosok részéről a kiválóan teljesítő Révész Zsuzsa mondta el az észrevételeit.

„A meccset nagyon rosszul kezdtük, ennek eredményeként 6 gólt kaptunk az első harmadban. A második játékrész felétől kezdtünk el jobban játszani, a 3. harmadot meg is nyertük. Úgy gondolom, hogy a meccs vége felé kezdődött verekedést elkerülhettük volna. Ezen még dolgoznunk kell. Szerintem a végeredmény számunkra kedvezőbb is lehetett volna. A történtekből tanulni kell, remélem, hogy a következő meccsen már erősebbek leszünk.”

Debreceni HK – Ifj. Ocskay Gábor NJA 3-9 (0-6, 1-2, 2-1)
Gólszerzők:
Máthé, Czecze és Balogh Á., illetve, Lőczi (3), Sajti (2), Filipko, Lencsés, Antonijevic és Pallós