ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Nehezen érthető formaingadozások

Közzétéve: 2022-01-19

Cimkék:  U 16

És mindezt azután, hogy Okos Csanád részletesen elmagyarázta a társaságnak, mikor, mit nem szabad és mire kell vigyázni!

Gergely Hunor kezdett a debreceni kapuban. A meccs elején jó iramú, oda-vissza hullámzó játékot láthattunk, a mieink többször is nagy helyzetbe kerültek, de a lehetőségek sorra kimaradtak. A 10. percben elcserélték magukat a srácok, de szerencsére ebből sem született gól. Két perccel később Balogh Áron kapott két percet, az érdi emberfórt Kuminka révén gyorsan ki is használták a hazaiak. A 14. percben Kovács Balázst ültették ki, ezt a hátrányt sikerült kivédekezni. 17.28-nál újabb hátrányos szituáció következett, de ezúttal már nem úsztuk meg; Kuminka egymás után kétszer is betalált, először emberfórban, majd egyenlő létszám mellett. A harmad második felében a mieink oldalán egymást érték a fölösleges szabálytalanságok, folyamatosan védekezni kellett, miközben Farkasok egyre jobban elhúztak.

A 2. etapban az edzői intelmek ellenére a meccs képe alig változott. 26.05-nél Barna szerzett újabb gólt, majd két egymást követő vendégkiállítás nyomán Molnár talált be. 34.21-nél egyszerre két játékosunk került a büntetőpadra, a dupla fórt nem tudták gólra váltani a hazaiak, de kicsit később mégiscsak növelték az előnyüket Molnár révén.

Az első két harmadban nagy fölényben hokizott az érdi együttes, a mieinknek 20 perce maradt a szépítésre. A meccs képét sikerült is némileg rendbe tenni, a záró szakaszban kiegyenlített játék folyt a jégen. Fegyelmezettebben dolgoztak a mieink, az eredményesség tekintetében azonban továbbra sem tudtunk előbbre lépni, a hazai csapat a 49. percben Kuminka góljával állította be a végeredményt.

Edzői szemmel kevés bosszantóbb dolog történhet annál, amikor a játékosok tudják a dolgukat, ennek ellenére hibát hibára halmoznak. Nyilván tisztában vagyunk azzal, hogy serdülő csapatunk jóval többre képes a vasárnapi produkciónál. A srácoknak gyorsan módjuk lesz ennek bizonyítására; kedden este a fehérvári akadémisták látogatnak Debrecenbe, igencsak kemény csatára van tehát kilátás!

Okos Csanád vezetőedző az érdi találkozó után jogosan bírálta a játékosait.

„Az első harmad feléig sikerült tartani a tempót, jó iramban zajlott a mérkőzés. Sajnos, a harmad második felében fegyelmezetlen szabálytalanságokat követtünk el, ami egyrészt megtörte a lendületünket, másrészt két gólt is kaptunk ezekből.  Mindez teljesen megpecsételte a további játékidő alakulását. Nem tudtunk újra lendületbe kerülni, az ellenfél teljes mértékben átvette az irányítást, sokkal agresszívabbak, harciasabbak voltak, mint mi. Az utolsó húsz percre kiegyensúlyozottabbak lettünk, már egyik csapaton sem érződött a görcsösség. Az elején kb. 4-5 tiszta ziccerünk maradt ki, ha ezeket sikerül értékesíteni, talán másképp alakul a mérkőzés; de a támadó és a semleges zónában, többször elkövetett fegyelmezetlen szabálytalanságokat nem lehet elfogadni!”

A játékosok részéről Vas István Patrik mondta el a véleményét.

„Tudtuk, hogy nehéz ellenféllel kerülünk szembe, ahogyan azt is, hogy végig magas szinten kell koncentrálni. Sajnos, nem tudtunk folyamatosan és magas hőfokon figyelni, fölösleges, buta szabálytalanságokat vétettünk és ezekből gólokat kaptunk. Azonban nem magunkban kerestük a hibát, hanem másokat, például a játékvezetőket hibáztattuk emiatt. Természetesen tele voltunk elégedetlenséggel és a 3. harmadban szerettünk volna visszajönni a mérkőzésbe.  Sajnos, ez nem sikerült, végleg kicsúszott meccs a kezünkből, de még így is ez volt a legjobb játékrészünk, a gólok azonban hiányoztak.”

Kárpáti Farkasok – Debreceni HK 7-0 (3-0, 3-0, 1-0)
Gólszerzők:
Kuminka (4), Molnár (2) és Barna