ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Alexei beköszönt!

Közzétéve: 2022-01-11

Cimkék:  U 21

Az idáig vezető út göröngyösnek bizonyult: az érkezése előtti találkozót megnyertük (nem is akárhogyan), előtte viszont háromszor is vereséget szenvedtünk. Vasárnap sem voltak túlságosan jók a körülmények, hiányzókkal terhelt, kis létszámú (13+1 játékos) kerettel készülődtünk a sokszoros bajnok ellen.

A mieink kapujában Gönczi Bence kezdett, szükség is volt a remek védéseire, mivel a fehérváriak ugyancsak komolyan bekezdtek. A debreceni srácok elszántan és jól védekeztek és folyamatosan keresték a lehetőséget a kiugrásra.  A 8. percben Glotov a saját harmadából ugratta ki Karmaev-et, aki megszerezte az első gólunkat. 10.45-nél Szabó Dávid lövése kipattant az akadémisták kapusáról, a jókor érkező Révész Levente pedig nem hibázott. A harmad felénél Szabó Dávidot küldték ki a játékvezetők, a 18. percben az ellenféltől Szabó Csaba, majd a mieinktől Kókai Máté következett. Az első etap végén maradt a kétgólos debreceni vezetés, míg a játék képét a kiegyenlítettség jellemezte.

A 2. harmadban lassan változott a meccs jellege, a mieink tovább rohantak, míg az ellenfélnek kezdett elege lenni a mieink tempójából. A 26. percben újabb vendégtalálatnak örülhettünk, amiben a teljes első sor részt vett: a mieink 4 passzból megcsinálták az üres kaput, a gólt végül 25.25-nél Smirnov szerezte. A hazai csapat nem boldogult a debreceni különítménnyel, egyre többet szabálytalankodtak ellenük. 34.01-nél mégis növeltük az előnyünket; emberfóros szituációban veszélyeztettünk, Kókai Mihalik Gergőhöz játszott, aki a kapus lábai között megszerezte a negyedik találatunkat. A 2. etapban szinte végig a miénk volt a kezdeményezés, a lőtábla 9-17-et mutatott a periódus végén.

A 3. harmadban a fehérváriak elégé elkészültek az erejükkel, a hiányt szabálytalanságokkal pótolták, több csúnya belemenés is történt a részükről. Az 50. percben már öt góllal vezettünk; Jakabfy kék vonalas lövését Kókai tette el a hosszú sarokba. Az 58. percben a fehérváriak szépítettek, de ez a lényegen már nem változtatott, a találkozó komoly debreceni fölénnyel ért véget.

A mieink a találkozó során szinte végig növelték előnyüket és magabiztosan nyertek a fehérvári akadémistákkal szemben. A srácok keményen és határozottan védekeztek, jól támadták le az ellenfél csatárait, akik csak nehezen tudtak támadásokat építeni.  Gönczi Bence remekül helyt állt a mieink kapujában, több nehéz lövés mellett egy óriási ziccert is hárított, 96,67 %-os védési hatékonyságot produkált.

Az ötödik gólunkat szerző Kókai Máté így emlékszik vissza a találkozóra.

„Nagy iramú, fizikális mérkőzést vívtunk a fehérvári csapat ellen. A padunk eléggé rövid volt, ám ez nem gátolta meg a győzelmünket. Az egész meccs folyamán magabiztosan játszottunk, a taktikai fegyelmezettségünket hamar gólokra tudtuk váltani. A győzelemhez sokat hozzátett, új edzőnk, Alexei Kosourov lendülete, aki hamar megtalálta a közös hangot a csapattal. Még csak két közös edzésen vagyunk túl, de így is próbáltuk megérteni a játékrendszerét és az utasításai alapján játszani. A siker kulcsa a szervezettségben, a biztos védekezésben és a kapusteljesítményben rejlett.”

Ifj. Ocskay Gábor NJA – Debreceni HK 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)
Gólszerzők:
Őri, illetve Karmaev, Révész L., Smirnov, Mihalik G. és Kókai