ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Egygólos meccsen nyertünk

Közzétéve: 2022-01-11

Cimkék:  U 18

Az első harmadot a mieink kezdték jobban, kézben tartották a játék irányítását. A 2. percben emberfórba kerültünk, ám a lehetőséget nem sikerült kihasználni. A 6. percben kaptunk egy hátrányt, de ezt sikerült a srácoknak kivédekezni. 12.32-nél Váraljai Bence átadását Fehér Ádám ütötte be, kevesen gondolták, hogy egyetlen további találat sem esik majd a találkozó során.

A 2. játékrész elején kihasználatlan maradt egy áthúzódó emberfór, majd egymás után három alkalommal ítéltek ellenünk a játékvezetők. A harmad első fórját a 38. percben kaptuk, de a folyamatosan védekezésre kényszerülő debreceni legénség ezt nem tudta kihasználni. A középső harmadban fölényben játszott a hazai csapat, akik jóval többet veszélyeztettek, Csibi Dávid azonban nagy formában védett.

A 3. etap elején két emberelőnyt sem sikerült gólra váltani, a mezőnyjátékot azonban sikerült kiegyenlíteni. Az 58. percben Csibi Dávidra fújtak rá egy játékkésleltetést, a hazaiak időt kértek és lehozták a kapusukat is. Keményen védekezve tartották az eredményt a mieink. 59.25-nél egy összetűzés nyomán a mieinktől Varga Máté, az ellenféltől Molnár ült ki, Máthé Csaba pedig időt kért. Tizenkét másodperc múltán újabb játékosok kerültek a büntetőpadra, az állás azonban nem változott; az első harmadban szerzett találattal nyertek a mieink!

A jégkorong mérkőzéseken eléggé szokatlan módon, egyetlen gól döntött a debreceni legénység javára ezen a találkozón. Ebben a 100 %-os védési statisztikát produkáló Csibi Dávid mellett, döntő szerepe volt az elszánt védekezésnek, amivel sikerült a három pontot hazahozni.

Máthé Csaba vezetőedző így kommentálta a ritka eredményt hozó találkozót.

„Eléggé megfogyatkozott csapattal tudtunk csak kiállni, két hátvédsor és három csatársor állt a rendelkezésünkre. Jó iramban zajlott a találkozó, a mérkőzés első harmadában inkább azt történt a pályán, amit mi akartunk. Fehér Ádám lövésével megszereztük a vezetést és akkor még nem gondoltuk, arra, hogy ez a találkozó egyetlen gólja lesz. A 2. harmadban inkább az ellenfél játéka érvényesült, hogy az eredmény nem változott, az a csapat védekezésének és Csibi Dávid hatalmas védéseinek volt köszönhető. A 3. harmad volt a legkiegyensúlyozottabb, de a számos helyzeten túl egyik csapat sem tudott tovább lépni. Végül a 1-0 arányban nyertünk, azon ritka mérkőzések egyikén, ahol egy gól döntött. Jó volt megtapasztalni a játékosok remek hozzáállását. Nagyon fegyelmezetten játszottunk, ennek eredménye három pont lett. Gratulálok a csapatnak!”

Kárpáti Farkasok – Debreceni HK 0-1
Gólszerző:
Fehér Á.