ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Nagyszerű győzelem az első játéknapon

Közzétéve: 2022-01-07

Cimkék:  U 21

Nagy iramú hokival indult a mérkőzés, mindkét csapat keményen beleállt a mérkőzésbe. Az első komoly helyzet a hazaiaké volt, Antek Tomi azonban remekül hárított. A 3. percben megszereztük a vezetést, Smirnov jó passzát Karmaev lőtte be. A fővárosi együttes nem hagyta magát, az ötödik percben Kucsma egyenlített, majd 3 perccel később, Bayer találatával a vezetést is átvették. A fordítás azonban rövid életűnek bizonyult; Smirnov és Karmaev szinte lemásolták az előző akciójukat, ezzel a 15. percben újra döntetlen volt az állás. Két perccel a harmad vége előtt Smirnov belőtte Ellerbrock átadását, egygólos vezetéssel zártuk a nyitó harmadot, amelynek során több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfelünk.

A 2. játékrészben is jobban hokiztunk, mint a hazai gárda, és eközben remek gólokat szereztünk. A 30. percben Glotov talált be, az előkészítésben mindkét sortársa részt vett. A 32. percben a Vasas kapust cserélt, de ennek nem volt hatása a mérkőzésre. Kevesebb, mint hat perccel később Sándor Bence nyúlt bele Smirnov lövésébe, emberfórból lőttük tehát az ötödik gólunkat. A háromgólos előny máskor talán behozhatónak látszott volna, de nem ezen a mérkőzésen.

41.56-nál tovább nőtt az előnyünk, a találatot Karmaev szerezte. A harmad felénél Glotov értékesített egy emberelőnyt, majd gyors egymásutánban előbb Kókai, majd megint Glotov-nak jegyzett egy-egy találatot. Az 56. percben Halász Ákos még szépített ugyan, de a vendéglátók lényegében már beletörődtek abba, hogy ezt a mérkőzést elveszítették.

Máthé Csaba meghatódva nyilatkozott a mérkőzést követően:

„A mai napon edzői pályám két gyönyörű szakasza zárult álomszerűen, az első egy 5 éves szakmai vezetői időszaktól, a második pedig az U 21-es csapatunk vezetésétól való búcsút jelentette. Ennél boldogabban nem is érhetett volna véget semmi, a játékosok a győzelemmel köszönték meg a munkámat és az együtt töltött időszakot. Nagyon megható volt a mérkőzés végén látni ezt a nemes gesztust tőlük, az egyik játékos meg is említette viccesen, „oldjam meg, hogy többet ne kelljen a Vasashoz jönni, mert azután mindig edzőváltás történik.” Ugyanis az ezt megelőző Vasas meccs után jelentette be György József kollégám a hírt, hogy távozik a csapattól, mert a felnőtteknél folytatja a pályáját. Most én fejezem be a csapattal a közös munkát, természetesen már mindenki tudja, hogy péntektől Kosourov Alexei veszi át a juniorok irányítását. További sok sikert kívánok a srácoknak és hálás vagyok a befektettet munkáért!”

Glotov Denis így vélekedett a találkozóról.

„A meccs előtt célul tűztem ki magam elé, hogy legalább két pontot csináljak, ebből végül három lett, aminek külön is örülök. Természetesen a csapat sikere volt a legfontosabb, az, hogy megnyerjük a találkozót, ami ráadásul szép játékkal párosult. A három találatért a csapattársak is sokat tettek, a mérkőzést nem lehetett volna megnyerni, ha nem csapatként dolgozunk össze. Nagyon örülök a jó szereplésnek!”

Vasas SC – Debreceni HK 3-9 (2-3, 0-2, 1-4)
Gólszerzők:
Bayer, Kucsma és Halász Á., illetve Karmaev (3), Glotov (3), Smirnov, Sándor B. és Kókai