ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

ICEJL | A meccs végére elfáradtunk

Közzétéve: 2022-01-07

Cimkék:  ICEJL U 18 ifi BJA

Nem szeretnénk az ünnepi asztal örömeiben keresni az okokat, de úgy tűnt, hogy a srácok nem erejük teljében tértek vissza a jégre.

A BJA elleni találkozónk kiegyenlített játékkal indult, a hajtásba néhány szabálytalanság is közbecsúszott. Az első igazán veszélyes helyzet a 7. percben adódott az akadémisták kapuja előtt, akik az ellentámadásból rögtön válaszoltak, gól azonban nem született. A harmad fele táján váratlan akciót vezetett az ellenfél, a mieink eléggé szellősen védekeztek, így Fingust-nak nem okozott nagy gondot betalálni. A 17. percben újabb védelmi megingás következett, ezúttal Tihanyi szerzett gólt közvetlen közelről. A harmad vége felé kezdték összeszedni magukat a mieink, de csak helyzetekig jutottunk el.



A harmadközi szünetben Prakab Szilárd edző valószínűleg felemelte a hangját, mert élesebb, keményebb hokival vágtunk neki a meccs második szakaszának. Már a 2. percben volt néhány minőségi kapura lövésünk, de a gól sem váratott sokat magára. A 25. percben Fehér Ádám ugrott ki ügyesen, a BJA védői nem vették túl komolyan, ő pedig kilőtte a hosszú felsőt. A 28. percben az ellenféltől Marton került a büntetőpadra, az előnyt aztán gyorsan gólra váltották a mieink; Fehér Ádám némileg szerencsés találattal kiegyenlített. Néhány másodperccel később már mi vezettünk, a Váraljai fivérek akciójából ezúttal Bence volt eredményes. A srácok bátor játékkal megfordították az állást, nem csoda, hogy a vendégek gyorsan időt is kértek. A játék képe jelentősen megváltozott az első játékrészhez képest, a srácok elkezdtek hajtani, amiből egy igazi ki-ki meccs kezdett kirajzolódni. Másfél perccel az etap vége előtt egymás után két nagy helyzet adódott a mieink kapuja előtt, de a védőink ezúttal időben ott voltak, ahol kellett. A középső harmadban jól hokiztak a mieink, a mezőny is az övék volt, nem véletlen, hogy 12-8-ra nyerték a kapura lövéseket.



A 3. harmad a vendégek akcióival kezdődött. Eleinte ezek nem volt hoztak komoly gólveszélyt, aztán váratlanul Fingust villant meg és a 43. percben kiegyenlített. A vendégcsapat sorra vezette a támadásokat, a debreceniek csak a védekezésre koncentráltak. Az 58. percben az ellenféltől Németh ült ki, a mieink időt kértek, de ez sem segített. 58.56-nál a játékosaink egymásra vártak, az ellenfél eszmélt korábban és Sári révén eldöntötték a mérkőzést.



A látszólag álmosan induló, sok hibával tarkított mérkőzésen a mieink a 2. harmadban hokiztak a legjobban és megérdemelten fordították meg a találkozó állását. Sajnos, nem bírták végig erővel és koncentrációval, ez volt a fő oka annak, hogy nem tudtuk hosszabbításra vinni a mérkőzést. Amennyiben kompaktabb kerettel tudunk jégre lépni, bizonyosan javítani tudnak a játék képén és eredményességén is.

A találkozó alakulását Prakab Szilárd vezetőedző értékelte.

„Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést. Az ellenfél nyomást tudott helyezni ránk, képtelenek voltunk több időt tölteni a támadó harmadban, amikor pedig ott voltunk, akkor puhán és kapkodva játszottunk. Sok hiba oda vezetett, hogy két góllal elhúzott az ellenfél. A második játékrész előtt átbeszéltük, hogy ez kevés lesz a továbbiakban, sikerült is újítani, jobban építettük a támadásokat és jobban játszottunk a támadó harmadban. Ez az eredményben is megmutatkozott,-  átvettük a vezetést. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű az utolsó játékrész, próbáltuk ott folytatni, ahol abbahagytuk, de ez sajnos nem sikerült és az ellenfél kiegyenlített. Próbáltuk tartani az eredményt, hogy sor kerüljön a hosszabbításra, megkaptuk a jó lehetőséget is; amikor emberelőnyhöz jutottunk. A felgyülemlett fáradtságot azonban nem tudtuk kezelni, így a meccs legvégén mi kaptunk gólt. A közeljövőben tudatosan készülünk majd arra, hogy jobban meg tudjuk oldani a hasonló szituációkat.”

A játékosok részéről a két gólt szerző Fehér Ádám mondta el a véleményét.

„Elég gyengén kezdtük a mérkőzést, nem koriztunk eleget és keveset voltunk támadó pozícióban. A 2. harmadra sikerült jól kijönnünk, rövid idő alatt lőttünk 3 gólt, amivel megzavartuk az ellenfelünket, így egy gólos előnnyel mehettünk pihenni. Az utolsó etapban egyenlített a vendégcsapat, de egészen az utolsó percig nem tudhattuk, ki fog nyerni. Ezúttal az ellenfélhez állt a szerencse; kicsivel a vége előtt kaptunk egy potyagólt, amivel megnyerték a mérkőzést.”

Debreceni HK - Budapest Jégkorong Akadémia 3-4 (0-2, 3-0, 0-2)
Gólszerzők:
Fehér Á.(2) és Fehér Z., illetve Fingust(2), Tihanyi és Sári