ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Győzelemmel búcsúztattuk a 2021-es évet

Közzétéve: 2021-12-27

Cimkék:  U 21

A mieink szikrázóan kemény, folyamatosan oda-vissza hullámzó meccset vívtak a Budapest Jégkorong Akadémia csapatával és nagy küzdelem után nyertek, miközben több meghatározó játékosunk csak a lelátóról követhette a rangadó alakulását.

Gyors játékkal és gyors gólokkal indult a mérkőzés, a támadók néhány perc alatt mind a két kapust felavatták. 02.09-nél Tóth megszerezte az ellenfél első találatát, majd másfél perccel később Ördög egyenlített. Pár pillanat múltán a mieink orosz sora villogott, Karmaev passzát Smirnov vágta be. Ezután a harmad végéig nem esett újabb gólt, viszont izgalmakban bővelkedett a találkozó, számos remek támadás futott végig a jégen, azonban a védelmek és a kapusok is kiválóan teljesítettek.

A 2. játékrészben jobbára az első harmad trendjei érvényesültek. 21.4-nél Ördög átadásából Borbát szerzett újabb találatot. Kiegyenlített játékot láthattak a nézők, a fizikai hokiból sem engedtek csapatok. A 24. percben az ellenféltől Császit ültették a büntetőpadra, majd a harmad fele táján Antek kapott 2+2 percet, a büntetést Révész Levi töltötte le. A 32. percben szépítettek az akadémisták, bár Weidemann lövése éppen csak átvánszorgott Antek mamutja alatt… A 33. percben Zilahit állították ki, újabb 2 percet kellett kivédekezni a mieinknek. Az ellenfél egyre komolyabb nyomást helyezett mieinkre, bár a védelem kitartott, az utolsó percben a vér meghűlt a debreceni publikum ereiben, a pakk a gólvonalon csúszott végig, de nem került be Antek kapujába.

A 3. harmadot hazai találat vezette be, Glotov átadását Jakabfy értékesítette. A fővárosi csapat már nem tudott olyan nyomást gyakorolni, mint korábban, a hazai védelem felkészülten várta őket. 52.04-nél Kókait állították ki, az akadémisták azonban nem tudtak élni a lehetőséggel. 55.35-nél a BJA stábja időt kért, a kapust is lehozták egy füst alatt. Az utolsó harmadban mindkét együttes lőtt egy vasat, de az ellenfél nem jutott előrébb, a mieink pedig biztosan tartották a kétgólos előnyüket.

A debreceni legénység mindvégig nagy csatában tartotta otthon a három pontot. A találkozó első harmadában a mieink hokiztak fölényben, míg a középső harmadban a vendégcsapat volt veszélyesebb, ám ez az eredményben nem mutatkozott meg. A meccs utolsó harmadában ismét átvettük a kezdeményezést és szoros küzdelemben megérdemelten nyertünk.

Védőjátékosunk, Kókai Máté igy kommentálta a találkozót.

„Az idei utolsó meccsünket 10 napos mérkőzés szünet után játszottuk le. Szerencsére az első kapott gólt követően képesek voltunk váltani és gólokat szerezni. A jól felkészült ellenféllel szemben határozott és kemény harcot vívtunk. Mindenki beletette a melót a mérkőzésbe és csapatként működve tudtuk megszerezni a 3 pontot”.

Debreceni HK – Budapest Jégkorong Akadémia 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)
Gólszerzők:
Ördög, Smirnov, Borbát és Jakabfy, illetve Tóth és Weidemann